L’EMSHI i l’empresa mixta EMIMET acumulen més de 33 milions d’euros en caixa, per inversions no executades als darrers anys

 

Joan Ribó, portaveu del Grup Compromís a l’Ajuntament de València, i Josep Bort, representant de Compromís a l’EMSHI, han presentat la proposta de Compromís per a rebaixar la tarifa de l’aigua a l’Àrea Metropolitana.

 

Joan Ribó ha destacat  l’increment de tarifes, als darrers anys, dels serveis bàsics per als veïns, com són l’energia i l’aigua. En el cas de l’aigua a l’Àrea Metropolitana destaca l’increment de les diferents taxes d’entitats supramunicipals, com són l’EMTRE, l’EPSAR o l’EMSHI. Ribò ha reclamat una altra manera de gestionar l’aigua, com en el cas de París on l’alcalde progressista, Bertrand Delanoë, va recuperar al 2010 la gestió municipal amb molts beneficis per als usuaris, com són la baixada de tarifes i l’increment d’inversions i de qualitat.

 

Josep Bort ha presentat la proposta de Compromís per baixar la tarifa de l’EMSHI en un 12,54%, és a dir de 0,41 € a 0,35 €, degut a que l’EMSHI i EMIMET (empresa mixta participada en un 30% per l’EMSI i 70% per Aguas de Valencia) tenen en caixa més de 33 milions d’euros, degut a que als darrers anys només han executat una xicoteta part de les inversions previstes. Aquests 33 milions d’euros els hem avançat tots els ciutadans pagant en el nostres rebuts de l’aigua més del que s’ha invertit, des de Compromís reclamen que aquesta quantitat torne a les butxaques dels usuaris, en compte d’estar donant interessos en benefici de societats capitalistes, com és Aguas de Valencia.

 

Joan Ribó ha reclamat als representats de l’Ajuntament de València a l’EMSHI, liderats per la regidora Mari Àngels Ramón-Llin, que reclamen aquesta baixada de la  tarifa que proposem des de Compromís. Finalment Ribó ha declarat: “ha arribat el moment que comencem a pensar en les persones, en compte de les grans societats que copen les diferents concessions administratives, i que acumulen grans beneficis a costa de l’increment de les tarifes que paguem els ciutadans que estem patint les retallades i les pujades d’impostos”.