Consol Castillo: “celebrem que definitivament desapareix el faraònic projecte d’ampliació del Palau de Congressos dels pressupostos”

 

Des de Compromís valoren positivament la renuncia d’Alberto Català com a president de Fira València, tot hi que arriba tard

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha preguntat al consell d’administració del Palau de Congressos per les conseqüències que tindrà el RD 9/2013, sobre l’energia elèctrica, per a la coberta fotovoltaica de l’edifici. Des del Palau de Congressos han mantingut les mateixes previsions que les del 2013, mantenint com a excusa que el Reial Decret no és definitiu.

 Des de Compromís, encara que els ingressos del la coberta suposen 150.000 € als pressupostos, han mostrat la seua preocupació pels 2,6 milions d’euros que queden per amortitzar, d’un total de 3 milions d’euros invertits al 2008 i de com afectarà als pròxims anys als comptes del Palau de Congressos. Al mateix temps des del Palau han informat a Castillo de que els 800.000 euros pendents d’una reclamació civil amb una asseguradora pels danys de la coberta fotovoltaica,  tenen fixada la vista per a febrer de 2014.

 

La regidora de Compromís, ha preguntat per la situació de resultats i facturació del tercer trimestre de 2013. Des de la direcció del Palau l’han comunicat que porten fins ara una facturació al voltant dels 2 milions d’euros, i que pensen que compliran les previsions de 3,5 milions d’euros, ja que els últims mesos de l’any son els millors per al sector dels congressos. Castillo finalment s’ha preocupat per la situació del pagament a proveïdors, ja que a l’exercici 2012 la situació era crítica, amb un 98 % d’aquestos fora del termini legal i 1.150.000 € en factures pendents de pagar  fora del termini legal, des de la direcció s’ha informat de que s’està pagant segons la disposició de la tresoreria.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Celebrem que definitivament desapareix el faraònic projecte d’ampliació del Palau de Congressos dels pressupostos, un projecte sense sentit econòmic ja que al 2012 l’entitat va presentar unes perdudes de 1,5 milions d’euros. Esperarem a que ens presenten els comptes de 2013 per a opinar dels resultats del Palau i de la situació del pagament a proveïdors”.

 

A l’eixida de la reunió, Consol Castillo ha ressaltat l’absència d’Alberto Català, que ha presentat la seua dimissió com a president de Fira València. Des de Compromís valoren positivament aquesta renuncia, tot hi que arriba tard. Compromís ja en desembre de 2011, va manifestar la necessitat d’un canvi en la presidència de la Fira, degut a les irregularitats de la gestió de Català i més concretament en les relacions de la institució firal amb empreses de la trama Gurtel i amb la finançament il·legal del Partit Popular.

A part de la pròpia Orange Market van facturar a Fira València, les empreses Goldberry & Bombadil i Capital Energy Read, societats vinculades a Cristina Olmeda, qui va ser directora de marketing en Fira València. En relació al finançament il·legal del PP Compromís ha denunciat en reiterades ocasions el deute de 568.000 €, que manté el PP amb Fira València per la celebració del congrés de 2008 que va reelegir a Mariano Rajoy com a president del partit conservador.