Joan Ribó: La renovació de la dàrsena del port no pot ser un projecte aïllat, ha d’anar coordinada amb una revitalització transversal per a tots els Poblats Marítims, segurament una de les zones de la ciutat més oblidada pel govern de Barberà”

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, ha reclamat a la Comissió d’Urbanisme la necessitat d’obrir la Marina Reial als veïns de la ciutat. El futur de la dàrsena ha de passar per donar-li vida, com a revulsiu d’un pla que afecte a tota la façana marítima.

 

Des de Compromís s’ha censurat el Pla Especial de la Marina Reial, redactatper José Maria Lozano, primer per la seua contractació sense un procés obert i competitiu, com marca la Llei de Contractació de les Administracions Públiques. Després pel seu contingut, la construcció d’un hotel de 30 plantes, quan a la ciutat de València hi ha un excés d’oferta hotelera, segons fonts del sector, i el número de turistes que arriben a la ciutat per l’Aeroport de Manises porta 13 mesos continuats disminuint. El pla manifesta que totes les bases de la Copa América queden fora del mateix, pel que seran enderrocades,.a més posteriorment proposa construir tres edificis de 6m d’altura davant dels tinglats del port, edificis protegits.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha manifestat: “Dins del nostre model de ciutat contemplem una Marina oberta i participativa per als veïns. Cal tindre en compte l’opinió de les associacions de veïns i comerciants dels barris i del sector del turisme de la ciutat. Envers de fer grans intervencions pròpies d’una altra època, caldria recuperar projectes com el Museu Marítim i el Museu del Transport. La renovació de la dàrsena del port no pot ser un projecte aïllat, ha d’anar coordinada amb una revitalització transversal per a tots els Poblats Marítims, segurament una de les zones de la ciutat més oblidada pel govern de Barberà”.