Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, va preguntar al ple per l’autorització de l’aparcament del cotxe del Xeic a la plaça de l’Ajuntament –

 

El regidor de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Miquel Domínguez, va justificar l’aparcament del cotxe del Xeic dels Emirats Àrabs, el passat quatre de setembre, en que ja s’havia fet “en altres ciutats com a Paris, Londres o Moscou amb l’únic fi de mostrar un vehicle exclusiu i com a deferència a les ciutats amfitriones”. Per això des del consistori es va facilitar l’accés de la plaça, fins a unes hores després quan van comprovar que no tenia autorització, pel que va ser retirat pel seu conductor.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís:”És una falta d’educació i una immoralitat que en un període de crisi i de dificultats personals com l’actual, l’Ajuntament facilite l’aparcament d’aquest cotxe amb l’únic fi de mostrar la capacitat econòmica del Xeic”.

 

Domínguez justifica que no es va poder denunciar el vehicle, ni al seu conductor per tindre una matrícula no comunitària (Emirats Àrabs), ni es va retirar amb la grua per les seues grans dimensions.

 

Joan Ribó:”No entenem la justificació del regidor, que va denegar al setembre de 2012 la utilització de la plaça per part de Compromís per a realitzar una activitat de mobilitat sostenible. La Policia Local hauria d’haver multat al Xeic, com fa amb la resta de ciutadans i creiem que no és excusa ni la procedència, ni les dimensions del vehicle, ja que s’hauria d’haver utilitzat un cep fins l’abonament de la sanció corresponent”.