Consol Castillo, regidora de Compromís:“El Govern de Mariano Rajoy ha demostrat que no compta ni amb els valencians, ni amb Rita Barberà. Exigim a l’alcaldesa a que es plante davant el Govern conservador de l’Estat per maginar als valencians”.

 

L’assignació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2014 a la ciutat de València és insignificant. Els grans projectes de Rita Barberà per a la ciutat han sigut abandonats pel Govern de Mariano Rajoy, el soterrament de les vies i el projecte del Parc Central de València, ja promés per Barberà a la campanya  electoral del 1991, no només no rep un euro, sino que ni apareix nomenat als PGE

 

L’altre gran projecte de Rita Barberà, la Marina Reial Juan Carlos I, no ha patit millor sort als PGE, el Consorci València 2007, en té pressupostades unes pèrdues per a 2014 de 23 milions d’euros, dels que gasten en jornals 1,4 milions d’euros. Des de Compromís vàrem reclamar al ple del passat divendres que l’Ajuntament demane al Govern la condonació del deute de 320 milions d’euros del Consorci, per a rellançar la Marina i tot el districte dels Poblats Marítims.

 

Al’apartat d’infraestructures dels PGE per a la ciutat i l’Àrea Metropolitana, destaquen l’abandonament  de la millora dels accessos a la ciutat tant per l’entrada des de Barcelona, com la de Madrid, que porten més de nou anys en obres, amb els conseqüents problemes per als ciutadans que entren i ixen de la ciutat.  La xarxa de Rodalies de València rebrà al 2014 452.000 euros, que no dóna ni per a pintar els trens, front als 16 milions de Madrid o els 10 milions de Barcelona.

 

A l’apartat dels PGE del Ministeri de Cultura destaca l’abandonament de la reforma del Museu de Ceràmica i el continu endarreriment de les obres al Museu Sant Pius V, amb una consignació de 4 milions d’euros, que ja van ser consignats als PGE del 2011, però que Barberà els va deixar perdre en no concedir llicència d’obres.

 

Consol Castillo “El Govern de Mariano Rajoy ha demostrat que no compta ni amb els valencians, ni amb Rita Barberà. El PPCV ha sigut ningunejat altra vegada per Gènova, des de Compromís demanem als diputats valencians del PP al Congrés votar en contra d’estos pressupostos. Exigim a Rita Barberà a que es plante davant el Govern conservador de l’Estat per maginar als valencians, i si no ho fa, que deixe pas a un altra persona que defenga veribitablement els interessos valencians, que és l’obligació del màxim mandatari de la ciutat”.