Compromís per València ha volgut sumar-se al Park(ing) Day, una iniciativa a nivell mundial que estava convocada per a hui divendres en més de 150 ciutats.

La iniciativa “Park(ing) Day” es una celebra anualment i a nivell global des de fa 8 anys, va nàixer a la ciutat de San Francisco i ha anat extenent-se cada vegada a més ciutats arreu del món.

Consisteix en transformar una plaça d’aparcament per a cotxes en un espai verd pensat per a les persones.

Durant el matí han estat presents, en el “Park(ing) Day” de Compromís, els diputats de les Corts Mònica Oltra i Fran Ferri i la regidora de l’Ajuntament de València María Pilar Soriano.

Fran Ferri, Maria Pilar Soriano i Mònica Oltra
Fran Ferri, Maria Pilar Soriano i Mònica Oltra

Els vianants que passaven pel carrer Colon han pogut prendre un café i conversar amb els representants de Compromís a les Corts i a l’Ajuntament en este “espai verd”.

La intenció de Compromís amb esta activitat és la de fer un acte simbòlic a favor de la democratització de l’espai públic i de la pacificació del trànsit urbà, cosa que Compromís creu que no està fent l’actual equip de govern de Rita Barberà. Compromís “sospita” que després de gastar-se 600.000 euros en un pla de mobilitat l’Ajuntament no el durà a terme per falta de voluntat política del mateix Ajuntament.

Mònica Oltra
Mònica Oltra

Per a Compromís per València, el pla presentat hui per l’Ajuntament és un pla clandestí, ja que no s’ha fet cap tipus de consulta ciutadana al respecte i no ha  implicat els agents socials i econòmics.

A més, Compromís també ha destacat la falta d’una vocació molt més metropolitana en el Pla de Mobilitat.

Per a Compromís per València la mobilitat i la democratització de l’espai urbà és un punt fonamental del seu programa polític per a la ciutat de València.