Consol Castillo: “Dels  1.660.000€ destinats a la restauració d’edificis, la Diputació ha concedit 895.351€ a l’Església Catòlica i res per al Col·legi de l’Art Major de la Seda de València ”

A l’última adjudicació d’ajudes econòmiques adreçades a la realització d’obres de restauració de bens immobles de la província de València del mes de juliol de 2013 d’un import de 1.660.000€, s’han destinat 895.351€, el 54% del total, a l’Església Catòlica per part de la Diputació.

Una institució privada, de la qual les seues propietats, en moltes ocasions  romanen tancades als ciutadans, que no poden contemplar el resultat del diners públics invertits en  la seua  restauració. L’Església moltes vegades no paga impostos, com ara  el IBI, ja que els governants conservadors del PP no li ho exigeixen.

A més és rellevant que en  esta convocatòria es destinen 50.000€ al Museu de la Seda de Montcada, d’on és alcalde el vicepresident de la Diputació de València, i no destinen res a l’històric edifici de la Seda de la ciutat de València, declarat Bé d’Interès Cultural a l’any 1981.

La Diputació de València ha de reprendre la firma del conveni amb l’Ajuntament de València, que es va intentar al passat 2011, sobre la restauració definitiva del Col·legi  de l’Art Major de la Seda de València. No valen excuses, per part de la Diputació, de falta d’assignació pressupostària, la restauració de l’edifici del carrer Hospital de València ha de ser una prioritat per a totes les institucions implicades. 

Consol Castillo: “Des de Compromís denunciem la negligència de l’Ajuntament de València per no demanar ajudes per a la restauració del Col·legi  de l’Art Major de la a les diferents institucions. També el caciquisme de la Diputació de València, ja que dels  1.660.000€ destinats a la restauració d’edificis, la Diputació ha concedit 895.351€ a l’Església Catòlica i res per a aquest edifici”.