Compromís ha pogut comprovar amb estupor com València és l’única ciutat de tota Espanya on el Ministeri de Foment no té cap previsió d’inversió en temes d’infraestructura ferroviària deixant tot el tema del Parc Central com una gran inversió ferroviària “en estudi”. La resta de ciutats espanyoles amb grans projectes ferroviaris tenen inversions planificades excepte el Parc Central de la nostra ciutat malgrat que estos projectes hagen estat retallats com a conseqüència de l’actual situació de crisi econòmica.

Hem de lamentar que en l’actualitat en els projectes d’inversió d’ADIF no quede res concretat del conveni de Parc Central signat pel ministre Álvarez Cascos de l’anterior govern del PP, la Generalitat i l’Ajuntament de València, confirmat després pels governs socialistes i executat parcialment amb l’arribada de l’AVE. Res queda compromès amb les modificacions de l’actual govern i en la seua planificació en l’horitzó de 2018.

Per al portaveu de Compromís, Joan Ribó “No podem continuar d’aquesta forma. Sembla com si la ciutat de València no existira per a l’actual govern. Ni adequat finançament, ni un tractament just en els temes de l’aigua amb l’esborrany de Pla Hidrològic del Xúquer, ni cap finançament per a la Dàrsena, ni ara unes inversions, almenys comparables, amb les altres ciutats en temes de grans obres de caràcter ferroviari”

Des de Compromís demanem una posició unívoca i unitària de totes les forces polítiques, institucions i entitats ciutadanes valencianes en defensa d’unes inversions per a la nostra ciutat i el nostre País que són imprescindibles per a tindre una mobilitat adequada als temps actuals cada vegada més proclius a l’ús del tren. “Necessitem tenir una posició ferma i decidida si no volem quedar-nos definitivament en la cua com a ciutat o comunitat autònoma”, ha afegit el portaveu de la coalició d’esquerres, valencianista i ecologista.

Per finalitzar, ens crida l’atenció com l’alcalde de Tarragona es posiciona davant el tercer carril de l’eix mediterrani al seu pas per la ciutat. “És cert que la seua actitud pot endarrerir un eix ferroviari que fa molts anys hauria d’estar construït però també és cert que el seu pas per una ciutat genera problemes que cal solucionar en la mesura del que siga possible. El que està clar és que hi ha autoritats municipals que lluiten per la seua ciutat per damunt d’interessos de partit o de qualsevol altre tipus. El contrari del que fa el Partit Popular ací”, ha declarat per últim Joan Ribó.

Declaracions de Joan Ribó sobre la manca d’inversió al Parc Central de València