L’executiva de Compromís per València demana la dimissió del President del Govern Mariano Rajoy

L’executiva de Compromís per València ha fet una anàlisi de l’actualitat política de l’Estat en relació a totes les informacions que s’estan publicant sobre Bárcenas i el presumpte finançament il·legal del Partit Popular. Tots els membres de l’executiva van coincidir en destacar la gravetat dels fets i la idoneïtat de demanar d’una manera pública la dimissió immediata del president del govern Mariano Rajoy. “És intolerable la total absència de respecte a la legalitat, de manca d’ètica i de comportaments que ratllen la delinqüència més barroera. I açò presumptament ho fa un partit que ens està governant, amb responsabilitats directes del seu màxim dirigent Mariano Rajoy”, ha declarat Joan Ribó, portaveu de Compromís per València.

A més, l’anàlisi de la situació a nivell estatal es va dur fins al terreny local amb dues conclusions. La primera afecta a Alberto Fabra i Rita Barberà. I és que, si el president del govern espanyol i del PP està acusat de corrupció, el president Alberto Fabra es quedaria sense cap autoritat moral a l’hora de dur endavant el seu pla de neteja d’imputats. “Si finalment Rita Barberà és imputada, els valencians podríem tindre una alcaldessa en aquesta situació judicial sense que ningú a dins del seu partit tinga la suficient força moral per a destituir-la”, ha afegit Joan Ribó.

Compromís vol recordar també el deute de 500.000 euros que cinc anys després el Partit Popular encara no ha pagat a Fira València de l’acte on Mariano Rajoy va ser escollit com a president del Partit Popular i com aquesta situació que afecta actualment al president del govern posa encara més difícil el cobrament d’aquesta factura per part de l’ens públic. Volem recordar que Fira València es troba amb seriosos problemes econòmics entre altres coses per culpa d’aquestos impagaments del Partit Popular.

D’altra banda, Compromís per València vol ressaltar amb dos exemples la nul·la previsió i planificació de l’equip de govern de Rita Barberà en la seua gestió municipal. S’encomana un projecte d’ampliació per al Palau de Congressos per 20 milions d’euros quan és totalment innecessari i els seus comptes indiquen que en 2012 va tenir pèrdues de 1’5 milions d’euros encara que amagades amb tècniques d’enginyeria contable. El segon exemple és la pèssima gestió de la ZAL de la Punta de València per part de l’Ajuntament. Es va desallotjar de forma inhumana i sense contemplacions a tots els habitants de la zona i es va arrasar tota l’horta, 73 hectàrees protegides amb l’excusa de desenvolupar el Port. Ara no és més que un descampat sense cap utilitat declarat il·legal pel TSJCV i pel Tribunal Suprem. Un altre gran projecte de l’alcaldessa Rita Barberà i el seu equip de govern que al final només ha servit per a malbaratar recursos i patrimoni natural.

Davant aquesta situació actual de mala planificació i paràlisi de la ciutat de València, l’executiva de Compromís va ser conscient que no només cal criticar allò que s’està fent malament sinó que aposta per un model de ciutat propi i radicalment distint al del Partit Popular. Una ciutat més participativa, preguntant als veïns i veïnes de la zona del Marítim què volen per a la zona de les dàrsenes i no imposar un projecte de “glamour” només per a les elits com pretén l’actual equip de govern; una ciutat més respectuosa amb el medi ambient, instant al Port de València a posar en marxa la regeneració de les platges de València i la zona de La Punta o exercint de vertader cap-i-casal de les comarques valencianes defensant l’aigua del Xúquer per a l’Àrea Metropolitana i per a la Ribera.

Declaracions de Joan Ribó

Arxivat en: Executiva, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *