Ribó: “En els Pressupostos de 2013, es preveu pagar 41,4 milions de euros en concepte d’interessos i 78.6 M d’€ en amortització de capital. Un total de 120 milions de euros que suposen el 16% del pressupost municipal”

El regidor del Grup Municipal Compromís en el Ajuntament de Valencia, Joan Ribó, ha assenyalat que “la publicació de les dades econòmiques de 2012 dels municipis espanyols amb una població major de 100.000 habitants ha posat de manifest la pèsima situació econòmica de l’Ajuntament de València”. Una situació es caracteritza en primer lloc pels recursos dedicats a pagar el deute municipal. En 2012, a través de taxes i impostos, cada valencià ha aportat 168 euros al pagament  del deute, una quantitat molt poc inferior al doble de la mitjana nacional de deute dels grans municipis. “Hem tingut el trist honor (després de Madrid, Telde i Reus) de ser els quarts de tota Espanya que més deute hem pagat per ciutadà, la segona capital de província, després de Madrid. I tot açò sense tenir en compte deutes on està implicat directament l’Ajuntament com és el cas dels més de 300 milions que es deuen de les obres en la Dàrsena del Port i què fins ara res s’ha començat a pagar”.

Ribó també ha destacat com han augmentat respecte a l’any anterior els pagaments del deute públic municipal. “Si en 2011 l’ajuntament de València va pagar 87.1 milions d’euros de deute, aquestos van augmentar a 134’19 milions d’euros en 2012. Un creixement a nivells de capitals de província només comparable amb el de Madrid motivat en part per les inversions en el seu projecte de capital preolímpica”.

En els Pressupostos de 2013, es preveu pagar 41.4 milions de euros en concepte d’interessos y 78.6 M d’€ en amortització de capital. Un total de 120  milions de euros que suposen el 16% del pressupost municipal.

Per al portaveu de Compromís, “l’Ajuntament de València és un dels ajuntaments d’Espanya que pitjor té els seus balanços econòmics. S’ha gastat sense control durant molts anys i ara estem pagant les conseqüències. Es continua amb el mateix esperit de descontrol com ho posava de manifest la voluntat, afortunadament rectificada, d’ampliar el Palau de Congressos. Es perd diners en moltes contractes per manca de control com ho palesa la contracta de la grua municipal etc”.

Ribó ha inficat que “després no tenim diners ni per a reposar el cablejat elèctric i moltes zones de València es troben a les fosques. I després es continuen aturant obres per problemes econòmics com el centre de majors de l’Olivereta, el poliesportiu de Nou Moles o el centre per a la policia municipal del Carmen. La València real és una ciutat aturada, sense cap capacitat d’inversió com a conseqüència d’una política nefasta. No passa en València com en tota Espanya. Per desgràcia ací la crisi i la manca de recursos l’estem patint molt més que cap altre de tot l’Estat.