• Les i els joves de Compromís per València hem lliurat un instància a la Regidoria de Festes de l’Ajuntament per reclamar la presència de música en valencià en la Fira de Juliol.
  • També s’ha reclamat la presència de més grups locals i d’estils alternatius.
  •  De manera simbòlica, s’ha adjuntat un CD recopilatori de “La Gira” d’Escola Valenciana a l’alacadessa de la ciutat, Rita Barberà.

Joves amb Compromís de València hem volgut reivindicar amb aquesta acció uns concerts de de la Fira de Juliol diferents amb més varietat, major pes dels grups locals i presència de música en valencià que ha estat inexistent històricament. En este sentit hem proposat en la instància augmentar paulatinament la presència de grups que canten en valencià fins arribar a un 50 %.

Així mateix mateix hem reclamat participació ciutadana a l’hora d’elaborar la programació dels concerts i que es tinga en compte la veu de les associacions juvenils, del Consell de la Joventut, etc. per escoltar la veu dels joves.

En paraules del secretari comarcal de Joves amb Compromís per València, Dani Ortega, en l’acte d’entrega de la instància: “és necessària molta més participació i transparència en els criteris d’organització d’una de les festes més importants del cap-i-casal”.

En este sentit cal recordar que el passat 20 de maig la regidora de Compromís María Pilar Soriano va presentar una bateria de preguntes demanant informació sobre quins son estos criteris d’organització. Les respostes que va donar la regidora de festes no es corresponien en absolut amb les preguntes, de manera que davant la pregunta:

Per què no hi ha cap grup de música en valencià?

La resposta va ser:

-Hi ha grups valencians: La Habitación Roja, Revolver i Supermosca

(Podeu consultar el document complet en este enllaç)