Compromís li recorda a Barberà que els diputats populars no plantejaren alternatives i es limitaren a tancar la porta a la reducció de l’IVA

La PNL de Compromís instava a detallar amb la Generalitat Valenciana el catàleg d’activitats susceptibles de rebaixa

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha contestat este matí a les desqüalificacions de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, qui ahir va acusar la coalició Compromís “d’oportunisme polític i trampós” per la PNL en defensa de l’IVA reduït per a les festes populars valencianes defensat dimarts pel diputat estatal, Joan Baldoví.

Soriano ha recordat que si bé la proposta era coherent amb la defensa d’un IVA reduít per a la indústria cultural “el Partit Popular podria haver plantejat esmenes si això afavoria el consens, però es limità a votar en contra” i ha remarcat que la proposta de Baldoví era flexible en tant que instava a “coordinar-se amb la Generalitat Valenciana per a realitzar el catàleg de productes i servicis” als quals caldria aplicar l’IVA reduït.

Des de Compromís assenyalen que Barberà parla des de “la impotència de no tindre cap pes a Madrid” ja que ha recordat que el Grup Popular al Congrés “ha tancat la porta a qualsevol reducció i excepció, també pel que fa a la falla en sentit estricte, al refugiar-se en l’argument que el sistema tributari espanyol és general”.

Soriano ha criticat que “els qui alcen la veu en València i es queden afònics en Madrid, continuen volent repartir carnets de bon faller als qui estem treballant des del diàleg directe amb els agents festa”.

En eixe sentit, la regidora de Compromís ha recordat que els darrers mesos el Partit Popular ha tombat diverses iniciatives plantejades per Compromís relatives a la festa “com ara la campanya de sensibilització pe la candidatura  de les Falles davant la Unesco, la posada en marxa d’un Pla Estratègic per a les falles, o la dotació d’instruments d’assessorament per a les comissions”.

Soriano també ha convidat al Partit Popular a “fer menys política amb la festa, emprant-la com a arma, i fer més política per a la festa, per a solventar  problemes propis d’un important àmbit de la nostra societat.

Arxivat en: Falles, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *