Compromís presenta un pla municipal de foment de la convivència als barris on es practica la prostitució

Consol Castillo: “Presentem la nostra proposta al Ple del divendres perquè creiem que la solució a este problema passa pel diàleg i no per les multes, com proposen PP i PSOE”.

La via pública pertany a tota la ciutadania i quan hi ha conflictes de convivència entre les diferents parts usuàries de la mateixa el paper de l’administració pública local és promoure la convivència i el civisme. “Just el contrari del que volen el PP i el PSOE amb la proposta d’ordenança de prostitució, una ordenança que no servirà de res com ho mostren les experiències de Madrid i Barcelona, i que a més, només farà la vida més difícil a la part més dèbil: les dones prostitutes”, ha afegit Consol Castillo.

Per això, Compromís presentarà una moció al pròxim ple per a presentar una proposta alternativa, basada en el diàleg i des d’un punt de vista social, a l’ordenança pactada per PP i PSOE, que està feta des d’un punt de vista merament punitiu.

La nostra proposta contempla en primer lloc realitzar un estudi sobre la realitat de la prostitució a la Ciutat de València, perquè malauradament no es coneix quina és la realitat d’este fenomen a la nostra ciutat. “Només tenim dades a partir de les ONG que fan un treball magnífic a peu de carrer, però no un estudi sistematitzat per part de l’Ajuntament”, ha declarat Consol Castillo.

També proposem la creació d’una Mesa per la Convivència on s’asseguen totes les parts implicades: veïns, comerciants, grups polítics municipals, regidoria de benestar social, ONG que treballen amb les persones que es dediquen a la prostitució i també, una representació d’eixes persones.

Per una altra banda, l’Ajuntament ha de posar totes les eines al seu abast per promoure que aquelles persones que vulguen deixar l’activitat de la prostitució puguen fer-ho, establint una aplicació pressupostària específica, incloent a estes persones en els col·lectius prioritaris per a accés a l’habitatge públic i la creació d’una oficina d’atenció específica que atenga a estes persones, entre altres mesures.

Per últim, proposem mesures per revitalitzar econòmicament el barri de Velluters així com l’exercici d’un major control dels locals on s’exerceix la prostitució per tal de vigilar que no es donen situacions de tracta de persones.

 

Pla Municipal de Convivència en aquells barris on es practica la prostitució a la via pública

Arxivat en: Consol Castillo, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *