Compromís lamenta que l’Ajuntament concentre tot el pla d’ajust en els ciutadans i xicotetes empreses oblidant-se de la banca i les immobiliàries

Ribó ha assenyalat que “l’equip de govern del PP tampoc s’ha plantejat augmentar un 50% el Impost de Bens Immobles dels pisos de bancs, caixes i entitats immobiliàries com permet la legislació vigent”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha constatat com la immensa majoria de mesures aplicades en el Pla d’Ajust de l’Ajuntament de València, que s’ha debatut en la Comissió d’Hisenda, han suposat un augment de la pressió fiscal cara a les famílies o als xicotets empresaris. En aquest sentit, la major mesura a efectes recaudatoris ha estat el descens de la bonificació del IBI del 5% al 2% per pagament en banc. Això suposa uns ingressos de 4’4 milions d’euros. Segueixen les actuacions d’embargament de comptes per un valor 2’2 milions d’euros, a més d’un conjunt de mesures dedicades a la intensificació de les tasques d’inspecció i sanció. etc. “Unes mesures encaminades sempre a la majoria de la població sense voler en cap moment prendre mesures dirigides als que més tenen”, ha conclòs Ribó.

Des de Compromís lamentem profundament que l’equip de govern de l’Ajuntament de València no accepte cap mesura per augmentar la pressió fiscal a la banca. Així quan molts ajuntament, inclosos els governants pel PP, ja han introduït la taxa sobre el caixers automàtics que donen al carrer, l’Ajuntament de València continua negant-se aludint que la recaptació no seria significativa. “No deixa de ser surrealista que en el Pla d’Ajust es done com a resultat del Pla en taxes d’inspecció quantitats de 300, 200 i, fin i tot, 799 €. Sens dubte la taxa als caixers automàtics haguera estat moltes vegades més rendible”.

Ribó també ha assenyalat que “l’equip de govern tampoc s’ha plantejat augmentar un 50% el Impost de Bens Immobles dels pisos de bancs, caixes i entitats immobiliàries com permet la legislació vigent i han començat a aplicar algunes Comunitats Autònomes”. “No es tracta de cometre cap il·legalitat –ha afirmat el portaveu de Compromís, sinó de tindre un mínim de voluntat de repartir el cost de la crisis econòmica també als màxims responsables de la mateixa com són les entitats bancàries. Imcomprensiblement, l’Ajuntament de València, en el Pla d’Ajust, ha preferit posar-se al costat dels poderosos i carregar la responsabilitat de l’eixida de la crisi als qui menys tenen”.

Arxivat en: Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *