Ribó: “la pèrdua per sinistre total d’un autobús comprat fa pocs anys suposa un important pèrdua econòmica que dificilment podrà compensar els suposats guanys de privatitzar i externalitzar els serveis de manteniment”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha preguntat pels motius de l’incendi d’un autobús de la EMT, que va tindre lloc el setze de febrer passat, en un vehicle comprat pocs anys abans. El incendi es va produir quan, per sort, no hi havia cap passatger en l’autobús, exceptuant el conductor.

Segons Ribó, l’incendi va donar lloc a una explosió en la part de darrera de l’autobús on van saltar diverses parts del motor (que van actuar com si fóra metralla trencant vidres i altres parts de l’autobús). “L’accident va ser degut molt possiblement a la part del filtre d’oli del sistema turbo ja què es va produir una eixida en surtidor de l’oli i vessament del mateix que posteriorment es va incendiar. Una causa possible d’aquest accident i de la forma com es va produir podria ser deguda a una sobrepressió en el circuit d’oli del motor com a resultat d’un deficient manteniment del mateix”.

Segons diverses informacions, el sistema de manteniment de la EMT es privatitzà i les empreses que feien el manteniment dels autobusos, especialment en allò referent a l’oli, feia poc temps que estaven treballant pera la EMT dintre del seu projecte d’anar externalitzant el màxim de serveis d’aquesta empresa. “Curiosament aquestes empreses han deixat de realitzar el servei des de es va produir l’accident”.

Compromís preguntarà al regidor Mendoza si la causa del accident és un deficient manteniment i si els treballadors de l’empresa contractada que va fer el manteniment de l’oli disposaven de la formació i la pràctica necessàries per a fer aquestes tasques.

“El que és segur –segons Ribó– és que l’accident ha suposat un greu problema de seguretat que no ha tingut conseqüències gravíssimes per no haver en aquell moment cap passatger. D’altra banda, la pèrdua per sinistre total d’un autobús comprat fa pocs anys suposa un important pèrdua econòmica que dificilment podrà compensar els suposats guanys de privatitzar i externalitzar els serveis de manteniment”.

Ribó ha conclòs que “com en tants altres serveis públics, en la EMT està per demostrar que la privatització de determinats serveis siga un estalvi per a l’empresa. Els resultats d’aquest desafortunat incident palesen que moltes vegades el que es proclama com estalvi en la realitat estdevé tot el contrari.