Ribó: “Domínguez ha demostrat ser un inútil com a gestor de RTVV, ja que ha tirat quasi 1.200 treballadors al carrer, i com a responsable de Seguretat Ciutadana, ja que ahir va provocar un altercat inacceptable”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha demanat la dimissió de Miquel Domínguez com a regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de València i també com a president del Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana, després de l’incident que va protagonitzar ahir en el Balcó de l’Ajuntament contra tres convidats del grup municipal Compromís, dos extreballadors i un treballador de RTVV, pel simple fet d’anar vestits de “la forma que millor van creure convenient”.

Ribó ha assenyalat que “Domínguez va actuar i va ordenar que agents de la Policia Local actuaren d’una manera irresponsable i temerària pels problemes de consciència que va tindre en veure a dos persones que ell, en qualitat de president del Consell d’Administració de RTVV, ha tirat al carrer. Domínguez no està capacitat per a portar l’ordre públic de la ciutat de València si no es capaç de contindre’s els seus problemes de consciència, ja que ahir el qui ha de garantir l’ordre públic va provocar un desordre públic just en el balcó de l’Ajuntament, usant formes inacceptables i comportaments antidemocràtics que no dignifiquen cap dels càrrec que ocupa. Domínguez ha demostrat ser un inútil com a gestor de RTVV, ja que ha tirat quasi 1.200 treballadors al carrer, i com a responsable de Seguretat Ciutadana, ja que ha provocat un altercat inacceptable, ordenant a la policia que la rotura de jerseis a ciutadans que havien anat, amb tot el seu dret, a veure la Mascletà, espentant a la regidora Pilar Soriano, tancant la porta al crit de ‘A tomar por el saco”. Si no està en condicions de gestionar amb dignitat els càrrecs que ocupa, el que ha de fer el senyor Domínguez és plegar i anar-se’n a casa. Allí, en casa seua, si vol que arme tots els altercats que vulga”.

El portaveu de Compromís ha assenyalat que “les explicacions posteriors de Domínguez encara són més extravagants i encara l’incapaciten més per a ser el responsable de la Seguretat Ciutadana. Amb ell de regidor, València és una ciutat més insegura. Dir que se li anava a tirar un objecte a l’alcaldessa o que Compromís va ser l’inductor de l’incident el qualifica ben a les clares”. Ribó ha assenyalat que “en les altures que estem, justificar tot l’altercat per una samarreta, és una indecència que només està a l’abast de gent com Domínguez. Si ja no entenem que es puga censurar la vestimenta en l’Hemicicle Municipal, només faltaria que hagueren de dir a la gent com ha d’anar vestida per a anar a veure una Mascletà. Si no estan per acceptar la llibertat d’expressió i el joc democràtic, que se’n vagen”. Ribó ha agrait l’excel·lent comportament de tota la policia municipal uniformada que va estar al Balcó. “Van saber comportar-se, no com Domínguez”.