Ribó: “Si les sospites es transformen en imputació, València es tornarà a convertir en la capital de la corrupció com quan els tratges de Camps i el cas Gurtel. Uns fets que perjudiquen greument la nostra credibilitat com a ciutat”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha demanat a la direcció del Partit Popular que, a la vista de les degoteig constant d’informacions que afecten Rita Barberà, es plantege seriosament la possibilitat de substituir l’alcaldessa i el vice-alcalde de València perquè la seua imputació, més que probable, està al caure. “València no es mereix haver de patir la vergonya d’estar governada per persones imputades”. D’altra banda, la mateixa doctrina Fabra, el que ja ha fet el PP a les Illes Balears abunda en la mateixa direcció. “Un camí imprescindible per a començar a sanejar l’agobiant pes de la corrupció en la política del nostre País”.

Compromís li ha exigit a l’alcaldessa Dª Rita Barberà que, en cas de ser imputada, no utilitze la coneguda frase de “Estaré encantada de poder declarar y decir la verdad delante del juez” que han utilitzat en el passat els seus companys Francisco Camps, Ricardo Costa, Enrique Crespo etc. “Seria massa histriònic que qui mai ha volgut dir pràcticament res del tema ara manifeste estar encantada de fer-ho”. Senzillament no s’ho creurà ningú”, ha afirmat Ribó.

El cercle s’està estretint-se cada dia més al voltant dels presumptes responsables del cas Noos en València. Les notícies aparegudes al llarg d’ahir en els mitjans: Citació a declarar a Gonzalez Pons, ratificació del Tribunal de Comptes del tarannà públic de la Fundació Turisme Valencia i, sobretot, la informació procedent de la fiscalia de Palma que veu indicis de delicte de prevaricació en el comportament de Rita Barberà i Francisco Camps, col·loquen la imputació de Rita Barberà com una possibilitat que cada vegada es converteix en perfectament possible i altament probable.

El portaveu de Compromís ha assenyalat que “qualsevol imputació és greu. Però aquesta, de produir-se, és fruit d’un treball d’investigació que ja dura molt de temps i paper i, per tant, estarà me´s que motivada. El fiscal ha mencionat un dels pitjors delictes d’un governant: Prevaricació, dictar una resolució coneixent la seua injustícia o arbitrarietat”.  Per suposat això, per a Ribó, “no és una bona notícia per a València. Si les sospites es transformen en realitat, València es tornarà a convertir en capital de la corrupció com ja va passar amb els tratges de Camps i el cas Gurtel. Uns comportaments, unes sospites i una possible notícia que perjudiquen greument la nostra credibilitat com a ciutat i, sobretot, dificulten en cara més l’eixida econòmica de l’actual crisi com reiteren molts empresaris.