Tots els ninots de les falles grans exhibits a l’Exposició i presentats per comissions de la Ciutat de València, són candidats a rebre el I Premi Somriure que la  sectorial Compromís per les Falles incorpora al seua catàleg d’iniciatives falleres.

El coordinador d’esta sectorial, Pere Fuset, ha explicat que “amb el Premi Somriure, des de Compromís volem reconèixer a  les comissions que aposten per la conservació de la sàtira, la crítica i l’humor en les falles”. Un valors que en opinió de Fuset “són l’autèntic sentit d’una festa on l’art efímer s’expressa amb gràcia front a tot allò que ens vol esborrar el somriure”.

El premi faller de Compromís constarà de dos banderins acreditatius – un per a l’artista faller i un altre per a la comissió –  així com d’una aportació econòmica de 300 euros per a la comissió guanyadora. El lliurament del premi tindrà lloc en dates pròximes a la setmana fallera amb assistència de representants de Compromís per València  i la seua sectorial de festes populars.

La valoració dels Ninots correrà a càrrec d’un jurat composat per tres destacats personatges del món de l’espectacle “que saben el que és fer riure als altres”. Així, el jurat comptarà amb l’ escriptor i director teatral Jano De Miguel, llicenciat en art dramàtic, i amb més d’una vintena de muntatges teatrals. Amb la seua companyia, Juja Teatre, De Miguel ha realitzat més de 800 representacions.

El jurat també compta amb la participació d’Inmaculada Guerrero, professora, actriu i cantant, qui manté un prestigi innegable en el món de les falles esdevenint una de les actrius més llorejades amb el Premi Saragüell de Teatre Faller.

Tanca el jurat l’actor i director Carlos Galiana, que a més de ser llicenciat en art dramàtic, és president d’una comissió fallera de Russafa, membre de la sectorial de Compromís per les Falles i guanyador d’onze premis Saragüell, organitzats per Junta Central Fallera.

Per consultar les bases cliqueu ací: I Premi Somriure