Compromís demana que es declare desert el concurs del servei de conservació i manteniment dels edificis municipals de València

Castillo demanarà que per els propis tècnics municipals realitzen una pericial que avalue el propi pleg de condicions per a que determine si el mateix afavorix alguna de les empreses que hi concurrixen i si els preus responen als de mercat

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha anunciat aquest migdia que presentarà una moció, en el ple del proper divendres, per a què es declare desert el concurs públic per a la contractació del manteniment dels edificis públics de propietat municipal. Hui la Junta de Govern Local ha requerit la documentació a l’empresa Secopsa que, segons la Mesa de Contractació, ha estat la que millor oferta ha presentat. “Massa pressa per part de l’equip de govern, massa abús dels despatxos extraordinari en la Junta de Govern, per intentar tapar les denúncies de falta de transparència i afavoriment a una de les empreses”.

Castillo també demanarà que en el nou concurs que reclama Compromís s’elimine la clàusula on es limita la baixa a un 2% com a màxim, “un fet que només s’explica per intentar a afavorir una empresa” i es torne a valorar les classificacions exigides en el concurs. “Dues mesures que han generat molta polèmica entre les empreses del sector. Fins i tot l’Associació de Manteniment Integral i Serveis Energètics han anunciat la denúncia del concurs davant els Tribunals. Un fet que ens preocupa molt, ja que ens temem que pot passar el mateix que al contracte de l’aigua en alta en l’àrea metropolitana, que els jutjats l’han declarat nul. Hem de tindre en compte que tant en el contracte de l’aigua, com el del manteniment, Alfonso Grau ha estat clau”, ha manifestat Castillo.

Des de Compromís, també volem que en el nou concurs s’incloga una clàusula per a què s’establisca un protocol periòdic de seguiment de la contrata, a l’abast de l’oposició, per a saber en temps real les operacions de manteniment i el seu cost real, en cada edifici i servei municipal. I que “l’empresa adjudicatària es comprometa a complir els seus compromisos laborals i no puga presentar cap ERE, ni tampoc siga absorbida, fusionada o qualsevol altre operació mercantil en favor de cap empresa que s’haguera presentat a l’esmentat concurs”.

Finalment, Compromís demanarà que per els propis tècnics municipals realitzen una pericial que avalue el propi pleg de condicions per a que determine si el mateix afavorix alguna de les empreses que hi concurrixen i si els preus responen als de mercat.

Des de fa setmanes, han aparegut publicades informacions que han posat en dubte el procés i on s’arribava a declarar que el plec de condicions havia estat redactat com si es tractara d’un vestit a mida per a una de les empreses que participen en el concurs. Segons Castillo, “algunes estranyes coincidències no ens agraden gens, per exemple que José Manuel Aguilar, director general de l’empresa elegida, ha hagut de declarat recentment com imputat al cas Noos mentre que l’Ajuntament de València i el seu Vicealcalde han hagut de declarar com a testimoni per este mateix cas”.

Arxivat en: Compromís per València, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *