Castillo: “Pot dir missa, posar-se com vulga, ell i el seu equip d’assessors, però Francisco Lledó és una rèmora contra la normalització del valencià en la ciutat de València i en la Fira de Juliol ho podem comprovar novament”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha acusat al regidor de Festes i Cultura Popular, Francisco Lledó, de censurar l’ús del valencià en la Fira de Juliol i l’ha fet responsable de la deriva antivalenciana que supuren totes les activitats de la Regidora de Festes. Castillo ha assenyalat que la presència del valencià és menys que testimonial en la programació de la Fira de Juliol. “Si està present, és de manera folklòrica i plena d’autoodi. Una autèntica vergonya per als usuaris lleials del valencià i per a tots els qui volem expressar-nos en una de les dues llengües de la ciutat”.

La regidora del Compromís ha criticat que en la web de la Fira de Juliol el valencià brille per la seua absència. “Res és casual. Ni està en la pàgina web, ni en el fullet en pdf descarregable. No hi ha versió al valencià. L’actitud de Lledó pel que respecta a la llengua, tant en la web de la Falles, com en la web de la Fira de Juliol, respon a les directrius ideològiques més reaccionàries de la ciutat. Pot dir missa, posar-se com vulga, ell i el seu equip d’assessors, però Francisco Lledó és una rèmora contra la normalització del valencià en la ciutat de València, tant pel que respecta a l’ús habitual en l’Ajuntament, com –sobretot- en les activitats ciutadanes que programa la Regidoria de Festes”.

Castillo ha lamentat el discurs buït de Lledó quan afirma per escrit que defensas les senyes d’identitat valencianes. “Ja ho hem pogut veure. Programa la Fira de Juliol i se li oblida per complet la senya que identifica la nostra ciutat i el nostre país, el valencià”. La regidora del Compromís també ha aprofitat per criticar la programació de la Fira de Juliol per no incloure cap grup de la ciutat, en els concerts grans i per no donar promoció als grups musicals que canten en valencià, que són tant bons com els que porten. “Només des de l’autoodi provincià es pot explicar el que fa Lledó”.