Joan Ribó, ha assenyalat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, com l’última responsable de l’accident del carrer la Reina 208 i ho és per omissió de la seua responsabilitat

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha assenyalat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, com l’última responsable de l’accident del carrer la Reina 208 i ho és per omissió de la seua responsabilitat. El portaveu del Compromís li ha volgut recordar a Barbera que des del passat 7 de juliol de 2011 (Real Decreto-ley 8/2011) l’Ajuntament té l’obligació d’inspeccionar els edificis amb una antiguitat superior als 50 anys (article 21 d’aquest RD). “La senyora Barberà no sabia res de la situació de l’edifici damnificat pel senzill motiu que el seu ajuntament no havia complit l’obligació de revisar-lo. Si haguera complit amb la seua obligació, els problemes estructurals s’hagueren detectat”.

Ribó ha destacat que “són molts i diversos els indicadors que ens mostren que hi ha un procés de degeneració del barri del Cabanyal. La recent caiguda d‘una persona en el carrer de la Reina 208 en enfonsar-se el terra de la vivenda, posa de manifest la necessitat de posar fi a la restricció a les llicències d’obra al barri”. “El reconeixement que 58 de les vivendes que foren comprades en el marc del PEPRI i què són propietat municipal-AUMSA o del Pla Cabanyal-Canyamelar estan en estos moments ocupades per persones sense cap tipus de control ni legalitat, també indica a les clares aquest deteriorament”.

En el Cabanyal, els problemes de neteja dels carrers, cases i solars abandonats són una continua queixa del veïnat. “Alguna cosa semblat ocorre amb els problemes de sanitat pública i desratització. No es respecta l’ordenança de soroll malgrat les queixes a la policia, que no sempre es presenta amb la celeritat necessària”, ha explicat Ribó, qui ha continuat: “però el més alarmant de tot és la manca de seguretat que denuncien els veïns, sobretot veïnes, per comportaments intolerables de persones que viuen en el barri, de forma il·legal i, moltes vegades, relacionades amb el tràfic d’estupefaents”.

Per a Ribó, “el Cabanyal no pot esperar a què es solucionen i resolguen els problemes jurídics del PEPRI, siga quin siga el seu resultat. Tampoc pot esperar a què es complisquen els desitjos de l’alcaldessa, ja què això pot provocar una altre allau de problemes jurídics de difícil i llarga resolució”.

Ribó ha apostat per “retornar el barri a una situació de normalitat, com qualsevol altre barri de València, i quan més prompte siga menys difícil i menys costós serà. Cada mes que passa es degradaran més les vivendes, el patrimoni urbanístic del barri serà més difícil de recuperar i, sobretot, la convivència es deteriorarà més encara”.