Ribó: “No és normal que mentre els aparcabicis del carrer Arquebisbe Mayoral estan a rebentar, dins de l’edifici consistorial seguisca abandonat el cotxe de l’Alcaldessa, en un lloc on es podrien col·locar com a mínim 5 aparcabicis per a la plantilla de la casa”

Després d’haver rebut algunes queixes per part de ciutadans i ciutadanes perquè no tenen lloc suficient als aparcabicis del carrer Arquebisbe Mayoral, Compromís proposa instal·lar aparcabicis a l’interior de la casa consistorial, en concret a la zona de l’aparcament dels cotxes oficials i al mateix temps augmentar les places al mateix carrer Arquebisbe Mayoral.

En paraules de Joan Ribó, portaveu “la situació és lamentable. Molts dels treballadors i treballadores, quan venen en bicicleta no poden aparcar adequadament. Aquesta situació s’agreuja quan ve la calor com ara, on molta més gent s’anima a agafar la bici per anar al treball. L’equip de govern, en lloc de promoure aquesta pràctica saludable tant per a les persones com per a la ciutat, ho impedeix. Per això demanem que el cotxe abandonat per l’Alcaldessa Barberà a l’aparcament de l’Ajuntament siga llevat i s’instal·le en el seu lloc cinc aparcabicis. A més, també volem que augmenten les places per a bicis al carrer Arquebisbe Mayoral”.

Per una altra banda, l’Ajuntament està obligat a instal·lar aparcabicis a l’edifici consistorial, ja que la llei 6/2011, d’1 d’abril , de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana indica en el seu Article 8 sobre Estacionament de bicicletes: “2. Els edificis destinats a servicis públics es dotaran de suficients estacionaments per a bicicletes, llevat que això siga impossible donada la configuració o la ubicació de l’edifici on se situen, d’acord amb el que reglamentàriament s’establisca. Les corresponents ordenances municipals, a falta de pla de mobilitat o de previsió en el planejament urbanístic de desenvolupament, podran estendre esta obligació a altres servicis i als centres de treball”. D’aquest article, es desprèn que l’Ajuntament està obligat a col·locar suficients aparcabicis, dins del propi edifici, on hi ha un aparcament que es podria adaptar perfectament per a aquest fi.

Per a finalitzar, en paraules de Joan Ribó “Per què hi ha lloc per als cotxes dels escortes (assistents personals) dels regidors del PP i no per aparcabicis per als treballadors i treballadores de la casa?”.