Soriano s’ha preguntat: “Quina situació genera un major problema de seguretat, una revetlla popular en una platja o una mascletà enmig d’una manifestació ciutadana?

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha criticat la barra de l’alcaldessa de València, Rita Barberá, en pressionar als organitzadors de la revetlla popular de Sant Joan perquè la suprimiren, amb l’argument pelegrí del descans i la seguretat ciutadana . Soriano ha lamentat que “darrere dels informes de la policia local i nacional, que justifiquen aquesta supressió, estiguen les pressions dels organitzadors de la Fórmula 1, i siguen els interessos d’aquests pocs, els que s’hagen imposat als dels ciutadans que assistien a una festa popular i participativa com era la revetlla de Sant Joan “.
Soriano ha explicat que la revetlla se celebra més de 20 anys i en moltes ocasions ha caigut en cap de setmana, pel que no entenem els problemes que de seguretat ciutadana que hi ha per aquesta cap de setmana i no n’hi va haver per a les anteriors edicions. “A no ser que els veritables problemes siguen els que Ecclestone vulga posar”, ha lamentat Soriano, “per carregar expressions de cultura popular i primar els esdeveniments del luxe i el malbaratament com és la F1. És, en definitiva, una altra acció més del govern del PP perquè València siga una ciutat d’aparador i no una ciutat de cultura popular i ciutadana “.
“El suposat problema de descans en els hotels, que provocaria la revetlla, no és gens comparable amb els decibels que hauran de suportar els veïns de Natzaret durant el transcurs del Gran Premi, per no citar els problemes d’accés als seus habitatges. Encara estem esperant els informes del subdelegat del govern i del regidor delegat de Seguretat a l’Ajuntament de València, que pose el dit a la nafra i expliquen aquests problemes d’accés, contaminació acústica, etc. ”
Soriano s’ha preguntat: “Quina situació genera un major problema de seguretat, una revetlla popular en una platja o una mascletà enmig d’una manifestació ciutadana?