Compromís per València lamenta que malgrat la pujada del 157% de la taxa Tamer, el servei ofertat no es correspon a la pujada de la taxa. En paraules de Pilar Soriano “no és normal el que ha passat recentment a l’abocador de Dos Aigües on s’ha trobat el cos sense vida d’un xiquet . Per què va fallar el sistema de selecció de la planta? O no va passar mai per la mateixa? La presidenta de l’EMTRE Ramón-Llin ha anunciat una comissió d’investigació però no ha esperat a les seues conclusions per afirmar que els culpables són els operaris de la planta. És inacceptable. Tot el món sap que el vertader problema és la desastrosa gestió dels residus que ha fet el Partit Popular durant els últims anys”.

A més, des de Compromís denunciem que l’anunci fet per Ramon-Llin quan va ser nomenada presidenta de l’EMTRE en el sentit que la comissió de govern de l’organisme anava a estudiar possibles baixades de la taxa ha quedat en això, en un mer anunci, propaganda a la què ens té acostumats el PP. Per a Pilar Soriano “exigim que es convoque ja eixa comissió per a estudiar la baixada d’una taxa que tants diners suposa a les economies maltractades dels ciutadans i ciutadanes de València.”

A més, és inacceptable que Ramon-Llin haja anunciat que renuncia a la construcció del segon ecoparc perquè el primer no s’usa el suficient. Si feren més campanyes de conscienciació entre la població, açò no passaria. Per a Pilar Soriano “quanta gent d’aquesta ciutat coneix que hi ha un ecoparc al polígon Vara de Quart?”

Per últim, des de Compromís per València recolzem totes les actuacions que està duent a terme el nostre representant en l’EMTRE, Josep Bort, que ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió de Govern de l’organisme per tal d’estudiar i aclarir tots els possibles defectes en el funcionament de la planta.