Ribó: “independentment de si hi haurà prolongació o no, això ja ho dictaminaran els tribunals, és imprescindible abordar la regeneració del barri del Cabanyal”

La diputada del Grup Parlamentari Compromís, Mónica Oltra, i el portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, van participar anit en una assemblea ciutadana amb els veïns i veïnes i entitats del Cabanyal, en un acte que va tindre lloc en la Junta Municipal de Marítim. Ribó ha explicat que durant l’assemblea els veïns van manifestar “la pèssima situació del Cabanyal, que es troba sotmés a una degradació induïda pel mateix ajuntament amb la pràctica prohibició de llicencies en el barri, el fet de no invertir recursos disponibles per a rehabilitació o la presència de prop de seixanta cases, propietat de l’ajuntament, ocupades de forma il·legal”.

Per a Compromís, “el resultat d’aquesta acció premetida és una convivència amb greus problemes socials, un quebrantament sistemàtic de les ordenances i la legalitat en temes de seguretat personal, sanitat, medi ambient, soroll, urbanisme, educació etc. Per això, volem recordar-li a la Sra. Barberà què el Cabanyal és València, està sotmés a les mateixes ordenances, es paguen els mateixos impostos i, per tant, es mereix el mateix tracte que la gent que viu a La Glorieta, sense anar més lluny. Els habitants del Cabanyal no poden ser hostatges del capricis ni dels plans de ningú, encara que siga alcaldessa”.

El portaveu del Compromís també ha explicat que la segona gran conclusió aportada pels veïns és què “independentment de si hi haurà prolongació o no, això ja ho dictaminaran els tribunals, és imprescindible abordar la regeneració del barri del Cabanyal. Amb prolongació o sense prolongació s’ha de netejar els carrers. Amb prolongació o sense, els veïns s’han de sentir segurs i no estar sotmesos a maltractes i amenaces. Amb prolongació o sense, cal complir les ordenances de l’ajuntament”.

Compromís es congratula perl fet que, malgrat els problemes del barri, el Cabanyal gaudeix d’una gran vitalitat i energia envejables, continua sent un barri amb una gran participació ciutadana i vitalitat associativa. “Els joves sol·liciten viure en el barri per damunt de les possibilitats de vivenda actual. Una gran part del patrimoni urbà del Cabanyal continua intacte encara que pendent d’una necessària rehabilitació. És hora de deixar-se de baralles i posar-se a treballar tots plegats per millorar l’habitabilitat del barri. Tots en general i l’alcaldessa en particular”, ha assenyalat Ribó.

Finalment, Compromís s’ha felicita per haver conegut este matí que, per part de les empreses de l’ajuntament, s’estan recollint estris abandonats del barri cosa que feia temps que no es produïa. “Anar al Cabanyal sempre té algun efecte positiu encara que siga rocambolesc”, ha conclós el portaveu del Compromís.