Compromís per València votarà a favor de l’Ordenança d’administració electrònica una volta han sigut acceptades algunes al·legacions que hem formulat. Tot i això, en paraules de Pilar Soriano “l’ordenança es queda curta perquè nosaltres, a l’igual que la Plataforma Govern Obert de la què hem assumit moltes de les seues al·legacions, proposàvem un canvi en la concepció de l’ordenança. Volíem no només que fóra un instrument de gestió electrònica de documents, sinó que servira per fer un veritable govern obert, el que vol dir una col·laboració sincera i bidireccional entre la ciutadania i el govern municipal. Si volem que la gent se senta partícip en la presa de decisions de la nostra ciutat, hem d’oferir-los els instruments normatius necessaris per a fer-ho”.

Entre altres millores, hem aconseguit que l’Ajuntament de València apostara per la utilització del programari de codi obert, l’ús d’estàndards oberts i neutrals en matèria tecnològica i informàtica i que aposte per la interoperabilitat amb altres administracions públiques (article 2). A més, hem introduït també el principi d’innovació i qualitat permanent (article 2). A més, també hem aconseguit que l’Ajuntament garantisca a tota la ciutadania la possibilitat d’accés a la seu electrònica posant a disposició terminals en les seus físiques i a més, creant espais d’atenció personal als ciutadans i ciutadanes que tinguen més dificultats en l’accés electrònic (article 9). A més, el PP també ha acceptat que hi haja formularis de suggeriments, queixes i reclamacions sobre l’activitat municipal i sobre l’activitat de la seu electrònica, a més de crear la carpeta ciutadana amb eixe nom (article 10).

Per últim, per a Pilar Soriano “confiem en l’anunci fet per la regidora Beatriz Simón en quant a que pròximament abordaran la redacció del futur Reglament de Transparència, a partir de la nova Llei de Transparència que està pendent de ser aprovada pel Congrés dels Diputats. Ja anunciem que presentarem totes les al·legacions rebutjades ara en aquell Reglament si el PP no les introdueix per defecte i esperem que ahí sí, el PP s’avinga a pactar el màxim possible”.

Declaracions de Pilar Soriano sobre l’ordenança d’administració electrònica