La iniciativa de Compromís per a canviar el nom del carrer de Mahuella dedicat a la memòria de José Antonio Primo de Rivera ha estat un èxit i el carrer tindrà el nom de l’Horta

El grup municipal Compromís ha aconseguit traure endavant quatre mocions en les Comissions de Medi Ambient i Cultura, que han tingut lloc aquest matí. Així, en la Comissió de Medi Ambinet, la regidora Pilar Soriano ha tret endavant que “es publique el catàleg i el mapa d’ubicació dels arbres i palmeres monumentals de València a la pàgina web de l’Ajuntament de valència en un lloc destacat de la mateixa, amb versió en les dues llengües oficials, a més d’en anglès i francès i que s’instal·le un panell explicatiu amb la fitxa tècnica al costat de cada espècimen, en les dues llengües oficials. A més a més, al panell informatiu es col·locarà un codi QR que remetrà a la pàgina web del punt 1 de la present moció, a l’apartat destinat a eixe arbre o palmera monumental”.

D’altra banda, Soriano també ha aconseguit que li aproven la seua proposta per a que l’Ajuntament de València inicie les gestions necessàries per a procedir a la implantació en tots els barris del nucli urbà de contenidors destinats a l’arreplegada selectiva i reciclatge d’olis domèstics, així com per portar a terme una campanya de conscienciació ciutadana, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a la població sobre els avantatges i beneficis de l’ús dels dits contenidors de reciclatge.

Per la seua part, la regidora Consol Castillo ha vist com la Comissió de Cultura ha aprovat la iniciativa de Compromís perquè l’Ajuntament procedisca al canvi immediat del nom del carrer Jose Antonio Primo de River, de la pedania de Mahuella, passant a anomenar-se carrer de l’Horta. En un principi, des de Compromís havíem demanat el carrer Mitjagalta, perquè és el nom que té la resta del carrer d’Albuixech, on es troba el citat carrer i la pedania de Mahuella, però eixe nom ja està usat en Benimàmet.

Finalment, Castillo ha aconseguit traure endavant la proposta perquè siguen traslladades les instal·lacions de la Universitat Popular Nou Moles al carrer Torres números 12 i 14, on l’Ajuntament és propietari d’uns locals magnífics i amplis. Millorant per una banda les condicions físiques del seu alumnat i, d’altra l’Ajuntament s’estalviaria el pagament dels lloguers per la utilització dels locals on actualment s’hi troba l’esmentada Universitat Popular.