Ribó ha qualificat de regal de l’Ajuntament a l’empresa concessionària de Valenbisi i l’ha quantificat, segons el número d’abonats actual i la pujada de 6,42 euros, estan en quantitats properes al milió d’euros.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha criticat durament la negativa del Partit Popular, en la Comissió d’Urbanisme, a “deixar sense efecte les pujades dels abonaments de llarga i curta duració de Valenbisi i restaurar el quadre tarifari anterior a la data d’aprovació del canvi de tarifes en la Junta de Govern Local celebrada el 4 de maig del 2012”. Ribó també ha vist com s’han negat a traure endavant la proposta de “tornar les quantitats addicionals ja cobrades als usuaris que havien renovat el seu abonament des de l’entrada en vigor de les noves tarifes”.

Ribó ha qualificat de regal de l’Ajuntament a l’empresa concessionària de Valenbisi i l’ha quantificat, segons el número d’abonats actual i la pujada de 6,42 euros, estan en quantitats properes al milió d’euros.

Ribó ha explicat que “el sistema de bicicletes públiques Valenbisi, obert el 21 de juny del 2010, ha superat totes les previsions, tant en nombre d’abonats com de trajectes i viatges realitzats. En menys de dos anys, més de 110.000 usuaris, han adquirit un abonament anual, quasi el doble de les previsions de l’empresa concessionària JCDecaux i de la mateixa Regidoria de Transports. A això, cal afegir els més de 15.000 usuaris d’abonaments de curta duració”.

Cal recordar que “en la proposta presentada per l’empresa en 2010, les previsions apuntaven a un objectiu de 64.050 abonats a finals de 2012, quantitat que és la suma d’abonats de llarga i curta duració. És a dir, s’ha produït un increment de quasi el 100% respecte a les previsions de l’empresa concessionària, que contemplava els 100.000 abonats per a l’any 2024, d’ací a 12 anys. Evidentment els càlculs econòmics de l’empresa es van realitzar amb les previsions i el creixement real d’abonats s’ha realitzat sense un augment substancial de les inversions ni dels gastos de manteniment.

Estos número, segons Ribó, mostren que la xifra de negoci de l’empresa JCDecaux ha tingut uns resultats molt superiors a les seues mateixes expectatives, arribant a duplicar el nombre d’abonats. Atenent a estes xifres, “hi ha sobrades raons perquè resulte incomprensible la petició de l’empresa d’un increment de més d’un 35% del cost de l’abonament anual de llarga duració”.

En la pràctica, l’increment de 6,42€ representa un regal del Govern Municipal a JCDecaux, difícilment justificable en cap concepte. Segons Ribó, perquè no s’han resolt les conegudes queixes pel deficient sistema de rotacions de les bicis en les estacions base. ·”Tampoc s’han resolt els problemes per la freqüent desconnexió del sistema en les centraletes d’àmplies àrees de la ciutat. Ni s’han resolt els problemes per cobrament injustificat de quantitats exorbitades”, ha manifestat Ribó.

“Ens costa entendre com el govern municipal, que té la potestat de rebutjar les pretensions de l’empresa, haja accedit a aprovar una pujada desorbitada com suggerix l’empresa, sense exigir unes mínimes contraprestacions en l’increment de dotacions de les estacions i de les bicicletes, per a augmentar l’oferta i la qualitat del servici amb verdaders problemes moltes hores del dia en moltes zones de la ciutat (Universitats, zona centre etc.)”