Consol Castillo farà una pregunta oral al regidors de Festes, en la propera Comissió de Cultura, perquè dóne les explicacions pertinents de la seua negativa i censura a la música en valencià

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha criticat durament el regidor de Festes, Francisco Lledó, per no haver programat, en diners públics, cap grup musical que cante en una de les dues llengües oficials de la ciutat de València. Castillo no s’ha extranyat gent donat que Lledó és el president de la Junta Central Fallera, que no té la web en valencià, i és membre d’un equip de govern que no té el més mínim sentit de l’educació quan respon en castellà les preguntes que els regidors de Compromís li fem en valencià.

Castillo ha assenyalat que les empreses productores que han organitzat la Fira tenen coneixements més que de sobra de la realitat musical en valencià, que “viu el seu millor moment i hi ha un mercat més viu que mai”. En aquest sentit, som conscient que la decisió de no programar música en valencià és del regidor i el seu equip d’assessors, que viuen d’esquenes a una part important de la ciutat, que també volen que el seu Ajuntament, en els diners de tots els valencians, programe música en valencià.

La regidora de Compromís ha afirmat que els grups en valencià molt probablement no haguera costat en taquilla els preus que hem pogut veure als retalls dels mitjans de comunicació. “En preus més populars, amb un cost probablement menor que molts dels artistes que venen i amb un arrelament en la ciutat molt major”,

Castillo farà una pregunta oral en la propera Comissió de Cultura perquè Lledó dóne les explicacions pertinents de la seua negativa i censura a la música en valencià i li demanarà compromisos perquè la música en valencià, per a l’Ajuntament, no siga només qüestió de la megafonia de Falles.