Compromís demana la supressió de l’exempció de l’IBI a l’Església Catòlica i que l’Ajuntament de València faça un cens dels seus béns immobles

Castillo: “D’acord amb els informes existents, s’estan deixant d’ingressar prop de 3.000 milions d’euros anuals en concepte d’IBI per no exigir el pagament del mateix a l’Església Catòlica”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, defensarà una moció en el proper ple del divendres per a què l’Ajuntament de València “exigisca al Govern Central i les Corts Generals que, a través de la Llei de Pressupostos que s’està debatent, es suprimisca de la Llei d’Hisendes Locals, l’exempció de l’IBI a l’Església Catòlica i altres confessions religioses, així com a les seues organitzacions i centres d’ensenyament i proselitisme religiós”.

Castillo també ha informat que en la moció es demana a “l’Ajuntament de València faça un cens dels béns immobles rústics i urbans que estan censats i registrats a nom de l’església catòlica i d’altres confessions religioses en la ciutat de València, així com de les seues entitats i associacions afins”.

La regidora del Compromís ha explicat que “el dèficit i la caiguda de l’activitat econòmica és conseqüència d’una inadequada gestió de les institucions públiques, de l’espoli desenvolupat pels mercats, els especuladors i els bancs, de la permissivitat per a la circulació de diner negre i per l’enorme frau fiscal existent.Tot això està recaient, exclusivament, sobre les esquenes de la ciutadania, que pateix: un atur imparable, amb l’augment de la pobresa, un perillós retallada de drets socials bàsics, l’augment de l’IRPF, al costat de la baixada unilateral dels salaris i l’augment de diversos impostos, inclòs l’impost de béns immobles (IBI)”.

“El 30 de desembre, el Govern de Rajoy va instar les corporacions locals a pujar l’IBI entre el 4 i el 10%. Un fet que s’agreuja amb les exempcions fiscals de què gaudeixen diverses entitats, especialment l’església catòlica (que és la major posseïdora de béns immobles). El frau fiscal i l’exempció d’impostos com el de l’IBI i altres, grava enormement a les nostres arques municipals, fet que considerem injust, i més quan en l’Ajuntament de València la pujada de l’IBI serà del 10%”, ha explicat Castillo, qui ha continuat: “l’Església Catòlica no només segueix rebent milions d’euros en ajudes de l’Estat (aportació directa, IRPF, salaris de docents, concerts, etc) sinó que, com hem dit, es troba exempta de pagar l’Impost de Béns Immobles (IBI)”.

Castillo ha manifestat que “d’acord amb els informes existents, s’estan deixant d’ingressar prop de 3.000 milions d’euros anuals en concepte d’IBI per no exigir el pagament del mateix a l’Església Catòlica. Només l’Ajuntament de Madrid segons va manifestar Ruiz Gallardon ingressaria més de 300 milions”.

“En aquests moments en què hem de fer pinya, és inconcebible mantenir situacions de privilegi específiques. La realitat obliga fins i tot al Govern de l’Estat de major percentatge de població catòlica d’Europa (Itàlia), presidit pel tecnòcrata catòlic Mario Monti, a exigir a la jerarquia eclesiàstica del seu país el pagament de l’impost de béns immobles de tots els edificis i béns que no es dediquen al culte”, ha conclòs Castillo.

Arxivat en: Compromís per València, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *