Compromís critica que en València es programen exposicions per quedar bé amb algú i pregunta pel cost de l’exposició més curta que es recorda

Castillo: “perfectament s’haguera pogut celebrar en un dels tants contenidors culturals, sense que s’haguera arribat a l’extrem a què s’ha arribat

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha preguntat a l’equip de govern pel cost de l’exposició d’art més efímera de la història de la ciutat de València, D’Aigua, terra i foc de l’artista mallorquí Guillem Nadal, la qual només ha estat oberta 24 hores en el Museu de la Ciutat. “La regidoria de Cultura ens haurà d’explicar als ciutadans quants diners ens ha costat el seu montatge, catàleg, inauguració, transport, assegurances i altres conceptes, que haurà assumit l’Ajuntament de València per acabar amb un ridícul espantós com la retirada de l’exposició per part de l’artista”.

Segons Castillo, no entenem que la regidora de Cultura, Mayren Beneyto, que parlava tant bé de l’artista Guillem Nadal el dia la inauguració, no haja estat capaç de frenar aquest desficaci, pel que representa de pèrdua de prestigi per a la programació cultural i la gestió museística de la ciutat, per la contradicció que suposa inaugurar una exposició i al dia següent desmontar-la per a una desfilada de moda, que perfectament s’haguera pogut celebrar en un dels tants contenidors culturals, sense que s’haguera arribat a l’extrem a què s’ha arribat.

La regidora del Compromís ha lamentat les paraules i el talant del responsable de la programació del Museu de la Ciutat i ha assenyalat que haurien de ser desautoritzades per part de la regidora de Cultural, ja que és intolebrable que “es programe una exposició per fer-li un favor a una persona”. Castillo ha criticat el fet que s’haja ignorat a l’autor i ara se’l vulga tractar com si fóra un pressumpte deliqüent quan se’l deriva als serveis jurídics de l’Ajuntament, en comptes de donar la cara.

Castillo ha avisat que “fins i tot l’artista podria arribar a denunciar a l’Ajuntament, cosa que no entendríem

Arxivat en: Compromís per València, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *