Soriano: “Demanem a l’Ajuntament de València que manifeste la seua intenció de proclamar-se desobedient civil pacificament en front aquesta norma així com la d’estudiar la possibilitat de declarar-se insbumís en la seua aplicació”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha confirmat que el seu grup demanarà a l’alcaldessa de Valencia que el 29 de març no es celebre el ple ordinari de març, tal i com es va pactar el passat 24 de febrer, i que es canvie la convocatòria per a no coincidir amb la vaga general que han convocat els sindicats per al 29M. “Hem de preservar el dret dels treballadors i regidors de l’Ajuntament a fer vaga. Per això, demanarem en temps i forma un canvi de data”.

Pilar Soriano ha fet aquest anunci en el transcurs de la roda de premsa que ha servit per presentar la moció que Compromís té previst presentar en el ple de març per demanar-li a l’Ajuntament de València que exigisca al Govern Espanyol que retire aquesta Reforma Laboral i que done suport a totes les mobilitzacions en contra de la reforma laboral promogudes pels sindicats de treballadors. “Per coherencia –ha assenyalat Soriano– demanem aquest canvi de data per a celebrar el ple i manifestem la posició del Grup Municipal Compromís a donar suport a les mobilitzacions convocades per a eixe dia”.

Soriano ha assenyalat que “atès que el Decret de Reforma Laboral és manifestament injust, inconstitucional i ataca principis fonamentals del dret, demanem l’Ajuntament de València, fent ús dels Drets Democràtics básics que inspirenla ConstitucióEspanyola, i les Diverses Declaracions Universals dels Drets Civils, Polítics i Socials subscrits per Regne d’Espanya, que manifeste la intenció de proclamar-se desobedient civil pacificament en front aquesta norma així com la d’estudiar la possibilitat de declarar-se insbumís en la seua aplicació”

La regidora del Compromís ha manifestat que “la reforma laboral que acaba d’imposar el Govern, aprovada amb el Reial Decret del passat 12 de febrer i convalidad ahir al Congrés dels Diputats, és la manifestació acabada del pensament conservador en la matèria: lluny de constituir, com proclama, un equilibri de condicions, és l’expressió d’un nou i greu desequilibri entre empresaris i treballadors, que poc té a veure amb el foment de l’ocupació, i molt amb l’establiment d’un nou i injust marc de relacions laborals en les quals l’empresari reforça la seua hegemonia a costa de reduir la intervenció dels treballadors i dels poders públics”.

Soriano ha destacat que “és un atac frontal als principis que inspiren la Constitució i podem afirmar que el Partit Popular ha trencat el consens constitucional. Així mateix i per si això no fóra poc, vulnera un dels principis generals del dret, segons el qual els pactes entre les parts, és a dir, els contractes estan per a complir-se i no es poden deixar el seu compliment o no a la lliure voluntat d’una de les parts, en aquest cas, l’empresari. De fet, i el que és més preocupant, algunes empreses de les contractes municipals comencen a aprofitar la reforma laboral per a acomiadar al seus treballadors i treballadores, el que afectarà molt negativament al servei.