Castillo: “com que Reyes Martí, com a dona treballadora, treballa hui però també tot l’any i com que treballa bé, que és al capdavall el que ha de primar llancem aquesta proposta, per a ser coherents tot l’any, en totes les festes de les Falles”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha volgut felicitar la pirotècnica Reyes Martí per la magnífica mascletà d’aquest dia 8 de març. “El seu nom ha estat en boca de tots els qui hem pogut disfrutar d’aquesta mascletà, tothom l’ha qualificat com una de les millors, un èxit rotund. Per això, vull aprofitar l’ocasió, i en nom del meu grup, per anunciar que proposarem a la Junta Central Fallera i, també, a la Comissió de Cultura que per al dia de Sant Josep de l’any 2013 siga Reyes Martí qui dispare la mascletà, ja que s’ho ha guanyat per la seua feina i seria un gran colofó i un signe de normalitat que Reyes Martí, per a l’any 2013, no fóra sols l’encarregada de disparar la mascletà del Dia Internacional de la Dona Treballadora sinó també del dia gran de la festa de la ciutat”.

Consol Castillo ha justificat aquesta proposta perquè “Reyes Martí, amb el seu treball, es mereix tindre aquest reconeixement”. De fet, Castillo ha explicat si mirem la nota oficial del Gabinet de Premsa de l’alcaldessa de València ens adonarem de com relacionen el fet que Reyes Martí siga dona i coincidisca amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Podem llegir ‘perles’ com “un entusiasta pasillo humano, en el que abundaban las mujeres”. Per tant, i “com que Reyes Martí, com a dona treballadora, treballa hui, dia 8 de març, però també tot l’any i com que treballa magníficament bé, que és al capdavall el que ha de primar i, sobretot, com que en dies com el de hui els gestos de discriminació positiva per part de tothom es fa evident, des del grup Compromís llancem aquesta proposta, per a ser coherents tot l’any, en totes les festes de les Falles, per la igualtat efectiva en el treball entre home i dona i, sobretot, perquè la presència de Reyes Martí no siga ni flor d’un dia, ni una gest de cara la galeria, sinó que vaja molt més enllà”.