Castillo: “Per molt menys, la regidoria de Sanitat hauria donat l’ordre de tancar un bar i molt més en període de Falles. Es veu que per al PP els xiquets del Eliseo Vidal tenen menys importància que els bunyols que es vénen al carrer”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha exigit al nou regidor d’Educació, Ramon Isidro Sanchos, que resolga d’una vegada per totes les condicions insalubres i antihigièniques que l’alumnes del CEIP Eliseu Vidal sofreixen des de l’any 1998. “Un fet que ha estat comunicat tant a la Conselleria i la regidoria d’Educació, com a l’oficina Tècnica, arribant la cosa fins i tot a la presentació per part dels pares dels alumnes d’una denúncia a la fiscalia de medi ambient i urbanisme”.

Consol Castillo ha explicat que “el problema es resumeix en les condicions insalubres i antihigièniques que l’alumnat pateix cada dia. Els alumnes d’infantil 3-6 anys tenen les seues aules instal·lades en un semisotan situat per sota del nivell del carrer i del clavegueram urbà, la qual cosa fa necessària la presència d’una arqueta sèptica que necesita d’una bomba per evacuar les aigües fecals. A més, les aules tenen falta de llum i ventilació”.

En desembre passat –ha explicat la regidora del Compromís– ja patiren vessaments d’aigües fecals dins les aules, un fet que va provocar que una inspección higienico-sanitària ratificara els greus problemes de salubritat que venien denunciant els pares. El 20 de febrer de 2012 es produí un nou vessament que inundà tot els sanitaris de la planta amb aigües fecals.

Castillo ha manifestat que “davant aquesta situació tercermundista instem al nou regidor a prendre cartes en l’assumpte ja el problema que afecta directament als ciutadans més vulnerables, que són els xiquets. Aquestos, tot i que no voten, també tenen drets. I mentre açò passa, l’administració més propera no pot contestar que no és la seua competència. El regidor ha de reclamar enérgicament a la nova Consellera una solución definitiva a aquest gravíssim problema.

Per molt menys, la regidoria de Sanitat donaria l’ordre de tancament d’un bar, i molt més en període de Falles on la inspecció de les parades de venda fe bunyols són exquisites, ha explicat Consol Castillo qui ha continuat “deu ser que per als successius regidors d’educació els xiquets del col.legi Eliseo Vidal tenen menys importància que els bunyols que es vénen al carrer”.