Compromís per València enceta una campanya per tal de conéixer en detall les deficiències en neteja i manteniment que tenen els col•legis públics d’educació infantil i primària de la ciutat de València. Encara que la competència en educació és bàsicament de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València té entre les seues competències la neteja i el manteniment dels mateixos.

Durant els últims mesos hem conegut diversos casos de col•legis on els pares i mares, o els professorat ens han fet arribar les seues queixes per la deficient neteja o en el seu manteniment. Per això, volem fer una radiografia de tots els col•legis de la ciutat i volem conéixer de primera mà què està ocorrent.

En paraules de Consol Castillo, regidora de Compromís “aquesta qüestió és fonamental per a Compromís. Estem parlant de la salut i el benestar dels nostres xiquets i xiquetes i no anem a passar ni una denúncia de mala gestió dels centres escolars per part de l’Ajuntament. Si l’Alcaldessa Barberà té 150.000 eur per a gastar-se al Pont del Balafiament o també per a la Fórmula 1, també tindrà els diners suficients per a mantindre en condicions els nostres col•legis. O és més important aparentar en un pont que mantindre les condicions en els nostres col•legis?”

Per a fer arribar les queixes, demanem als pares i mares, i també al professorat que envien les seues denúncies al nostre correu electrònic ([email protected]) o bé a través de les nostres xarxes socials: www.facebook.com/compromispervalencia i a través de twitter (@compromisvlc). Amb les denúncies que ens arriben, Compromís presentarà iniciatives a l’Ajuntament per tal de corregir la situació o almenys, denunciar-ho públicament.