Compromís ha tingut accés a un document on el propi ajuntament reconeix que no pot garantir el manteniment ni la neteja dels solars de la seua propietat. El més greu de tot és que eixos solars són propietat de l’Ajuntament, que ha anat comprant cases per a tirar-les. El resultat és que ara s’han convertit en focus de delinqüència i brutícia. En paraules de Joan Ribó, “l’ajuntament ha creat un problema on no l’havia i tot per culpa de l’obstinació de la Sra. Barberà. Primer compren les cases, malgastant recursos públics que ara són molt necessaris en altres partides, després les tiren i més tard són incapaços de garantir almenys la seua salubritat i la seguretat dels veïns i veïnes dels voltants”. Un exemple és el solar del carrer dels àngels, núm. 47. Aquest solar s’ha convertit en un focus d’insalubritat, ja que les persones drogodependents l’usen habitualment (foto adjuntada).

Per això, des de Compromís presentarem una moció a la comissió d’urbanisme per tal que l’ajuntament tanque de manera efectiva aquest solar i tots els que estiguen en la mateixa situació. Per a Joan Ribó “és increïble l’estratègia gens amagada d’aquest ajuntament per degradar el barri del Cabanyal. Si no, no s’entén el que passa al barri, com hem demostrat en el cas d’aquest solar”.

Per una altra banda, per a Compromís, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid és una nova oportunitat per a que la Sra. Barberà termine amb la seua obstinació de destruir el Cabanyal. Per a Joan Ribó “el que queda clar és que hi ha espoli del patrimoni, un fet inqüestionable. Tornem a demanar a l’Alcaldessa que faça un pas enrere i reconega el seu error durant més de 10 anys. Els veïns i veïnes del Cabanyal s’ho mereixen.”