Ribó també espera que explique tot el seguit de regals que, a banda de Gürtel i Fira València, ha rebut per exemple d’EMARSA, tot plegat uns escàndols dels qual “haurà de donar resposta davant la justícia”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, preguntarà en el ple, que tindrà lloc el 27 de gener, per si ”és cert que l’alcaldessa de València, Rita Barberà, ha rebut regals de la marca Louis Vuitton, tal i com s’ha pogut escoltar en les gravacions del judici contra Francisco Camps i Ricardo Costa”, un fets que Compromís ja ha portat a Fiscalia perquè investigue si hi ha indicis de criminalitat. Ribó li demanarà a Barberà que, en cas que la seua resposta siga afirmativa i haja rebut regals, “detalle a la ciutadania el número i tipologia dels bolsos que va rebre de la trama Gürtel”.

Ribó també farà extensible aquesta pregunta als obsequis que el president del comitè executiu de Fira València, Alberto Català, li ha fet durant estos últims anys. A més, també espera que l’alcaldessa aprofite l’ocasió i explique tot el seguit de regals que, a banda de Gürtel i Fira València, ha rebut trames com per exemple la del cas d’EMARSA. “L’alcaldessa de València ha de respondre de tots aquest regals davant la ciutadania, per molt habituals que li puguen semblar. Esperem que ho faça en el proper ple. Nosaltres, per la nostra part, ja hem portat el cas a la Fiscalia perquè averigue les implicacions legals d’aquests comportaments. Amb tot, l’alcaldessa de València ha de donar les explicacions pertinent en el Ple del 27 de gener”.

Ribó ha assenyalat que li recordarà a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que qualificar de “regals habituals” un bolsos de marca de luxe que, els més barats, costen més de mil euros és, d’entrada, la constatació que Barberà viu en un món diferent al dels mortals que pateixen l’atur, les retallades en els seus sous i les pujades d’impostos que està perpetrant el Partit Popular. “Que EMARSA pague bolsos de prop de mil euros i qui els reba siga Rita Barberà també posa de manifest com d’implicada està en el cas”.