Compromís per València acusa al regidor Ramón Isidro i a l’Alcaldessa Barberà d’actuar a colp de titular en el tema de la brutícia d’aquesta ciutat. L’últim exemple ha estat l’actuació de la brigada de neteja al barri de Cabanyal. Quan un grup de veïns anava a netejar el barri pel seu compte el dissabte 14 de gener es va trobar que la zona anunciada ja estava neta. Casualment una brigada de neteja ja s’havia desplaçat a la zona el dia anterior. En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís, “ens sembla molt sospitós que de repent es presentara una brigada de neteja abans de l’acció dels veïns. Per això, preguntarem al regidor quins són els criteris que se segueixen per a netejar les diferents zones de la ciutat.”

Des de Compromís tenim la impressió que els principals criteris per a netejar una zona de la ciutat són per una banda, si l’Alcaldessa o algun regidor visitarà la zona i per una altra, si es fa públic a premsa que una zona està bruta. Per exemple, quan l’Alcaldessa va visitar el Mercat de Mossèn Sorell a finals de l’any passat, justament els dies anteriors les brigades de neteja van deixar en perfectes condicions els voltants del mercat, no fóra que l’Alcaldessa veiera el que els veïns veien tots els dies. Un altre exemple s’ha produït recentment al barri de Cabanyal. Quan els veïns, farts de suportar la gran quantitat de brutícia acumulada al barri, decidiren actuar pel seu compte i quedar per a netejar els carrers, es trobaren que una brigada de neteja ja havia passat a fer-ho.

En paraules de Pilar Soriano, “sembla que el regidor està més preocupat en llegir els titulars que no en fer una gestió eficaç i racional de les seues àrees. Sembla doncs, que l’única opció que ens queda als veïns d’aquesta ciutat és denunciar i denunciar. Només així el regidor farà la seua faena”.