El portaveu del Grup Municipal Compromis, Joan Ribó, li ha recordat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que qualificar de “regals habituals” un bolsos de marca de luxe que, els més barats, costen més de mil euros és, d’entrada, la constatació que Barberà viu en un món diferent al dels mortals que pateixen l’atur, les retallades en els seus sous i les pujades d’impostos que està perpetrant el Partit Popular.

Ribó ha explicat que ahir, després de presentar en la Fiscalia del TSJ l’escrit perquè s’investiguen els regals del Bigotes a Barberà, “vaig passar per davant de la tenda Louis Vuitton i vaig mirar el preu dels bolsos. No n’hi havia cap que el seu preu fora inferior a 1.100 €. No crec que això es puga qualificar de regal habitual. Imagine que a mi mai m’han regalat un bolso d’aquestes característiques per què soc xic. Però he de confessar que mai he regalat un bolso Louis Vuitton a una xica. Soc així de poc habitual”.

Ribò li ha preguntat a Barberà si “tanta diferència hi ha entre vostè i la majoria de la població valenciana que no té accés a regals d’este tipus que, per alguna cosa, se’n diu ‘exclusiu’?” I ha continuat: “no creu que normalitzar un regal d’este tipus el mateix dia que condemna a l’atur als periodistes de València TV és terriblement injust?”

Ribó ha qualificat “d’escandalós el fet de normalitzar estos regals quan s’està exigint a milers i milers de funcionaris de la Generalitat sacrificis en forma de retallada de sou, quan no tenen cap responsabilitat en la mala situació de les finances públiques, o quan són desenes de milers les persones aturades que viuen en València en condicions de precarietat”.

Ribó ha destavat que “aquest exercici d’ostentació de Barberà xoca frontalment amb la necessitat de donar exemple davant la situació econòmica crítica i, sobretot, provoca un rebuig social només comparable amb el que tenen actualment els banquers”.

El portaveu del Compromís ha manifestat “el nostre rebuig a les seues declaracions. En els moments en què vivim són impròpies, desafortunades i menyspreadores de tota la gent que ho està passant mal, que són la majoria”.