Compromís demana a l’Ajuntament de València que dote de més tècnics a les Juntes Municipals de Districte. A cada Junta hi ha només un tècnic que entre altres coses s’ha d’encarregar de revisar els següents expedients d’obra menor: Rehabilitació de façanes, reformes d’habitatges i locals, concessió de terrasses, contenidors, venda ambulant… A banda, també ha d’eixir fora de la Junta per tal de vetlar per tal que la normativa urbanística es complisca. És evident que un sol tècnic no pot donar eixida a tota aquesta gran quantitat de feina.

Aquest fet resulta en una paralització innecessària de l’activitat econòmica d’una ciutat que té més de 75.000 persones aturades, i en especial amb un sector de la construcció que està passant per una reestructuració molt forta. Per això, és especialment sagnant que l’Ajuntament estiga bloquejant la recuperació econòmica d’aquesta ciutat i condemnant a l’atur a milers de treballadors de la construcció que podrien treballar si hi haguera més personal a les juntes de districte per resoldre més ràpidament els expedients. El resultat és ben clar: la majoria de les llicències d’obra menor tarden com a mínim 6 mesos en ser resoltes i en el cas que l’obra afecte a un Bé d’Interés Cultural perfectament pot tardar més d’un any en resoldre’s l’expedient, ja que ha de tindre el permís de Patrimoni.

En paraules de Joan Ribó: “la via més important avui en dia per al sector de la construcció és la rehabilitació d’habitatges, que necessiten d’una llicència d’obra menor. Però malauradament les Juntes no disposen dels recursos humans tècnics necessaris. Per a Compromís és intolerable que l’Ajuntament refrede encara més l’economia en un moment de recessió com el que patim quan hi ha milers de treballadors de la construcció a l’atur. És molt senzill, Sra. Barberà: cal posar els recursos humans tècnics necessaris. Una mesura que a més s’autofinançaria amb les taxes dels expedients d’obra menor resolts”.