Ribó: “Ara ja no hi ha excuses. Els tres governs (central, autonòmic i municipal) són del mateix color. Ha arribat l’hora de què allò que es demanava fa uns anys sense resultat ara es puga aconseguir donada la sincronia política de les tres administracions”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha exigit a l’alcaldessa Barberà que reivindique de forma decidida i immediata un contracte programa de transport amb el Govern central, ja que “ha arribat l’hora de què el govern central pose els recursos necessaris per a què la nostra ciutat tinga un transport públic de qualitat i ajude a Ajuntament i Generalitat en les despeses de manteniment. Ara ja no hi ha excuses: Els tres governs (central, autonòmic i municipal) són del mateix color. Ha arribat l’hora de què allò que es demanava fa uns anys sense resultat ara es puga aconseguir donada la sincronia política de les tres administracions”.

Per açò des de Compromís proposem, en una moció al Ple de l’Ajuntament, que s’inicien els tràmits per a confeccionar i posar en marxa el contracte programa de transport amb el govern central com tenen la resta de grans ciutats espanyoles. La situació econòmica de la Generalitat Valenciana no permet masses il.lusions respecte a una finalització ràpida de les obres amb fons autonòmics.

El portaveu del Compromís ha explicat que “la línia dos de Metro és un element fonamental del transport públic en la ciutat de València que havia d’estar finalitzada en 2010 i que hauria d’haver connectat ja el barri de Nazaret amb el Barri del Carme travessant gran part de la zona Est de la ciutat a la banda dreta del antic Túria. La seua connexió en Xàtiva amb la resta de línees és fonamental per a què el metro de València vaja sent de veritat un metro”.

En estos moments malgrat estar finalitzada gran part de les insfraestructures d’esta línia des de Xàtiva fins a Nazaret, “no hi ha recursos en la Generalitat ni per a ficar les vies, ni la catenària, ni els sistemas de seguretat, ni les unitats mòbils”, ha recordat Ribó. ”El retard està contribuint a deteriorar les estructures ja construides a més de ser un malbaratament de recursos tenis una obra a la meitat sense poder-se utilitzar”.