Ribó: “València és una ciutat que només es planifica i es construeix per al cotxe. Des de Compromís anem a preguntar els motius de tant insòlita mesura que després contribueix a fer la circulació ciclista i de tots els valencians molt més complicada”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha qualificat aquest matí “d’escàndol” la modificació del projecte inicial del Pont de Fusta per a suprimir el carrir-bici i ha assenyalat que aquest cas posa de manifest “el menyspreu de l’Ajuntament de València respecte la mobilitat en bicicleta. És incomprensible i irresponsable fer el nou Pont de Fusta sense tenir en compte este nou mitjà de mobilitat que està creixent de forma important i imparable en València, com es pot veure tots els dies ”.

Segons Ribó, “el fet és més greu encara si es té en compte que el Pont de Fusta és el lloc on arriba el carril bici provinent del nord de la ciutat i que connecta els campus universitaris de Tarongers i la Universitat Poltècnica amb la part centre i oest de la ciutat. És senzillament intolerable que s’obliden dels carrils-bici que ells mateixos han dissenyat pel carrer Almassora per a connectar-te després amb les vies ciclistes del carrer Dr. Vicente Zaragoza que passen pel barri de Benimaclet i arriben a les universitats”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís ha lamentat que “l’Ajuntament de València no té problemes per a gastar-se 12 milions d’euros en fer un pont nou, el de Fusta, per a evitar que els cotxes hagen de desplaçar-se uns centenars de metres més amunt, quan es podria emprar un pont infrautilitzat com el de les Arts, i en canvi no li importa gens desviar els ciclistes de la seua ruta normal per a accedir al centre de la ciutat, que seria pel Pont de Fusta i els obligar a circular per un pont que serà peatonal, el de Serrans, amb el que això suposa de risc, ja que des del carrer Almassora fins al Pont de Serrans hauran de circular per la marge esquerra del riu, altament saturada. És evident que el Sr. Novo no es desplaça en bicicleta al seu lloc de treball i no l’importa gens que els ciclistes hagen de perdre minuts en fer un gir que els obligarà la supressió del carrir-bici”.

Per a Ribó, “València continua sent una ciutat que només es planifica i es construeix per al cotxe. El nou Pont de Fusta, sense carril per a bicicletes, és la millor demostració d’açò per molt que després es vulga demostrar el contrari. Des de Compromís anem a preguntar els motius de tant insòlita mesura que després contribueix a fer la circulació ciclista i de tots els valencians molt més complicada”.