El 22 de setembre de l’any passat podíem llegir en premsa les següents declaracions: La Alcaldesa Barberá invitó a «darse cuenta de que la realidad es la que es» porque «no podemos estar con la espiral de peticiones. No queremos subir impuestos y no queremos gastar más, por lo que no se puede vivir en la época de vacas flacas como en la de vacas gordas». Aquesta resposta la va fer per contestar les reivindicacions de les associacions de veïns de València, que demanaven les inversions promeses per l’Alcaldessa als barris anys enrere.

Per una altra banda, durant els dies anteriors hem pogut constatar com la brutícia de la ciutat de València ha anat acumulant-se als carrers, amb pics insuportables com després de la nit de Reis, quan alguns carrers de València segueixen infestats de cartrons i residuos dels joguets dels xiquets i també després dels temporals de vent, on la brutícia s’ha acumulat als carrers durant dies sense ser arreplegada. L’excusa és la mateixa: no hi ha diners i s’ha de fer més amb menys. De fet, a barris com el Cabanyal la brutícia s’acumula ja des de Reis sense ser recollida (fotos adjuntes).

Ara bé, aquesta austeritat que reclama l’Alcaldessa als veïns advertint-los que no es pot viure en temps de vaques primes com en grosses contrasta amb els privilegis que mantenen els regidors del PP i també amb les seues polítiques de malgastament continu dels diners públics. En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís “l’Alcaldessa Barberà practica el cinisme polític o millor dit, la llei de l’embut: per a nosaltres cap retallada, per als ciutadans totes. Mentre els seus regidors es passegen en cotxe oficial per la ciutat o es gasta 3 milions d’euros en el Pla del Cabanyal, exigeix als veïns que no demanen el que és just perquè «no queremos subir impuestos y no queremos gastar más, por lo que no se puede vivir en la época de vacas flacas como en la de gordas». Doncs bé, tot ha sigut una gran mentida. No només han pujat totes les taxes per damunt de l’IPC, com el transport o la gestió de residus, sinó que els seus companys del govern central i de la Generalitat Valenciana han apujat tots els impostos imaginables: el cèntim sanitari per a la gasolina, l’IRPF, tant el tram autonòmic com l’estatal, la baixada de sous als funcionaris públics i un llarg etcètera. És a dir, l’Alcaldessa Barberà i el seu partit han mentit descaradament a la ciutadania valenciana. I el que és més greu, segueixen mantenint els seus privilegis. No podem més que qualificar d’insult continu a la gent la pràctica política de l’Alcaldessa”.