Ribó: “l’alcaldessa ha preferit anar-se’n a Madrid, a la investidura de Mariano Rajoy, és l’enèsima cortina de fum per a escapolir-se de les seues responsabilitats polítiques, que són més que evidents, en el cas d’EMARSA”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha criticat la covardia política de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, per no haver assistit al ple de les Corts, cal recordar-ho: és diputada, on es debatia la constitució de la comissió d’investigació d’EMARSA, i haver preferit anar-se’n a Madrid, a la investidura de Mariano Rajoy, com “l’enèsima cortina de fum per a escapolir-se de les seues responsabilitats polítiques, que són més que evidents, en el cas d’EMARSA”.

Segons Ribó, “Barberà no vol donar la cara en aquest cas de corrupció perquè té molt a amagar, ja que regidors seus com Silvestre Senent i Juan Vicente Jurado han exercit càrrecs de responsabilitats en EMARSA, a més de tindre el dubtós honor d’haver col·locat càrrecs orgànics del PP en l’estructura d’EMARSA. Fins i tot, el gerent, Esteban Cuesta, que és una persona de la seua confiança, fins al punt que ha estat alcalde pedani de Benimàmet”:

Ribó ha explicat que “ no donant la cara hui en les Corts, l’alcaldessa Barberà ha generat una ombra de dubte al respecte d’EMARSA, en fugir de la seua responsabilitat de diputada i d’alcaldessa”. El portaveu del Compromís ha insistit que el proper 30 de desembre demanarà en el ple ordinari la constitució d’una comissió d’investigació i estudi sobre el cas EMARSA també en l’Ajuntament.

Ribó, que ha estat present en el debat de les Corts, ha assegurat que “l’alcaldessa Barberà tindrà una papereta molt difícil si opta per denegar la comissió d’investigació en l’Ajuntament de València, que era l’accionista majoritari d’EMARSA, sobretot si atenem les raons que ha donat este matí el mateix Grup Parlamentari Popular, que ha acceptat tirar endavant amb la comissió d’investigació”. Ribó ha recordat que, almenys, Bellver haurà de donar suport si no vol caure en una incoherència, ja que, com a diputat, ha donat suport a la comissió. “Esperem que com a regidor en l’Ajuntament faça també el mateix”.