Compromís exigeix al regidor delegat de residus sòlids i neteja Ramón Isidro que destine un dispositiu especial de neteja després del temporal de vent que hem patit als darrers dies. El que és evident és que la ciutat no ha respost de manera adequada als requeriments que el temporal demanava ja que molts carrers, dies després dels dies amb més vent, encara no han sigut netejats. En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís, “el que no té sentit és que l’Ajuntament haja reduït la neteja als barris fins a deixar València més bruta que mai amb l’excusa de que no tenen diners però al mateix temps es gasten 160.000 en les flors del Pont de les Flors, que nosaltres hem rebatejat com a Pont del Balafiament.”

Compromís exigeix que es prioritze la despesa d’aquest ajuntament i sobretot, que no es retalle en neteja viària. En aquest sentit, amb la reducció del pressupost d’aquest any i la previsió de pressupost per a l’any vinent que l’equip de govern acaba de presentar, la reducció en neteja viària serà de quasi el 18% en els dos últims anys. Per això, des de Compromís hem presentat una al·legació perquè almenys el pressupost del 2012 no contemple cap reducció respecte a l’any 2011.

Per a Pilar Soriano, “a més, és especialment important la neteja dels carrils bici per a poder garantir la seguretat dels ciclistes urbans. Hem pogut comprovar que molts carrils bici estan totalment envaïts per fulles i són totalment insegurs per als ciclistes.”

Per últim, Compromís també demanarà al regidor responsable, Ramón Isidro, que explique si es va preveure un dispositiu especial de neteja degut al temporal de vent, anunciat amb molts dies d’antel·lació pels serveis meteorològics, i si no és així, si pensa posar immediatament en marxa un dispositiu especial.