Castillo ha detallat que “Vicente Chulià, com a fill del director, es permet una quantitat de permisos que la resta de professors no disfruten, i això sense tindre en compte que el seu pare li ha adjudicat assignatures que altres professors amb més antiguitat venien donant”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha denunciat aquest matí l’ús indegut que fa el director del Conservatori Municipal Jose Iturbi, Salvador Chulià, dels professors i la infraestructura del Conservatori en benefici propi. Castillo ha explicat que el senyor Chulià ha impulsat la figura del ‘professor alliberat’, el qual col·labora amb la banda i l’orquestra simfònica del Conservatori, i que està exempt de dues hores de docència setmanals.

Aquesta exempció horària –segons Castillo– es tradueix en dos alumnes menys matriculats al Centre per assignatura i professor alliberat. “Una modalitat única al món educatiu, un fet que curiosament sempre beneficia, com tot en aquest Conservatori, el mateix: la banda i l’orquestra dirigida per Vicente Francisco Chulià, fill del director del Conservatori, Salvador Chulià”, ha informat Castillo.

La regidora del Compromís ha detallat que “el senyor Vicente Francisco Chulià, com a fill del director, es permet una quantitat de permisos que la resta de professors no disfruten, i això sense tindre en compte que el seu pare li ha adjudicat assignatures que altres professors, amb més antiguitat, venien donant, o que els alumnes de les assignatures de Vicente Chulià han d’analitzar en els exàmens les obres del professors, les quals, per descomptat, se les han de comprar”.

Castillo ha assenyalat que “tres quarts del mateix passa amb les instal·lacions del Conservatori. Per exemple, la sala Roca és utilitzada per als seus concerts, audicions i, el més immoral, enregistraments. Al CD de Música Valenciana per a Piano, patrocinat per la Generalitat, l’Institut Valencià de Música i la SGAE, està gravat a la Sala Roca del Conservatori. Els compositors són fàcils d’endevinar, Salvador Chulià i Vicente Francisco Chuliá, entre d’altres”.

La regidora del Compromís ha indicat que “el director del Conservatori, Salvador Chulià, és, a més, president de COSICOVA (Associació de compositors simfònics valencians). Al web de COSICOVA, podem trobar els programes que realitzen i en la seua primera pàgina trobem els set concerts programats d’octubre a novembre de 2011 al Palau de la Música de València, amb la presència del nou cap d’estudis, Sergio Sapena, el subdirector, Miguel Ángel Gorrea, i diversos professors més del Conservatori. No cal ressenyar que la majoria de les peces interpretades són de pare i fill”.