Ribó: “El judici contra Bellver és, en realitat, un judici a tot el menyspreu de l’equip de govern del PP a tots el valors patrimonials, valors que destrueix amb la seua política en el Cabanyal i en molts altres llocs de la ciutat”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que el judici contra el regidor d’Urbanisme, Jorge Bellver, per no haver sol·licitat el permís a la Conselleria de Cultura per a construir un aparcament subterrani als voltants dels Jardins de Monfort posa de manifest, com a mínim, dos elements que hem de criticar amb duresa des de Compromís per València.

“En primer lloc, el poc de respecte cap al Patrimoni Valencià. El Jardí de Monfort és un jardí emblemàtic que cal cuidar i protegir amb orgull i amb carinyo des de l’Ajuntament. Si s’haguera tingut este respecte pel jardí, a ningú se li haguera ocorregut construir un aparcament subterrani sense assegurar-se prèviament dels efectes del mateix sobre els aqüífers subterranis i els problemes que podia generar en uns arbres adults, molt arrelats, i on impedir el moviment de l’aigua subterrània pot provocar greus problemes, com ja s’està veient”, ha destacat el portaveu del Compromís.

Joan Ribó ha continuat “la segona és l’evident pràctica de bordejar la legalitat en estos temes de patrimoni. I es bordeja la legalitat no per augmentar la protecció sinó, evidentment per a desprotegir, per a disminuir. En aquest sentit, tornem a la mateixa: El nostre Patrimoni no és un actiu per a l’Ajuntament de València. És un passiu que cal sortejar i trampejar el millor que siga possible i que la llei permeta, encara que a vegades no semble permeter-ho”.

El portaveu del Compromís ha acusat l’alcaldessa Barberà de ser la responsables d’aquesta antipolítica. “Entenem que convide a café en la seua casa als encausats. Però en realitat l’alcaldessa i la seua política haurien de ser els primers encausats com a màxim responsables d’una política que menysprea tot allò que té un valor patrimonial sense una valoració econòmica immediata”.

Finalment ha assenyalat que “el judici contra el regidor Bellver és, en realitat, un judici a tot el menspreu del seu equip a tots el valors patrimonials que destrueix amb la seua política en el Cabanyal i en molts altres llocs de la ciutat”.