Castillo: “No entenem perquè Fabra no vol que allò que més de 65.000 persones han demanat amb les seues firmes no és puga debatre en les Corts”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha criticat durament el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per haver aprovat manifestar el criteri contrari a la presa en consideració de la proposició de llei presentada per la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular sobre escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys.

“No entenem perquè no volen debatre la ILP en les Corts, si hem superat amb escreix el número necessari de signatures per a fer-ho possible. No entenem perquè Fabra no vol que allò que més de 65.000 persones han demanat amb les seues firmes no és puga, ni tant sols, debatre en les Corts. Al remat, no hi ha diferències entre l’anterior president de la Generalitat i l’actual. Els seues comportaments poc democràtics els delaten. Per què no vol un debat en les Corts? Per què prefereix no atendre la voluntat de 65.000 persones amb un debat d’altrura i que després cada grup decidisca el que lliurement crega?”.

Castillo, que va estar una de les promotores de la ILP, ha qualificat d’impresentable l’argumentació que ha donat el Consell per oposar-se al debat de la ILP, ja que “dir-nos que porten invertits una mitjana de 30 milions d’euros a l’any, per a tot el País, o parlar de 34.367 places escolar subvencionades en 622 centres autoritzats, és no entendre l’alcanç de la proposició de llei. Nosaltres, en la ILP, demanaven una xarxa pública d’escoles de 0 a 3 anys. I no una política de places subvencionades, com vol el PP, política que en la ciutat de València està deixant a milers de pares en una situació molt díficil per conciliar la vida familiar i laboral. Per això, nosaltres reclamen un debat seriós, que confronte els diverses models”.

La regidora del Compromís ha explicat que “el Consell ha reconegut que compta amb 33 escoletes infantil de la seua titularitat i que també hi ha moltes escoletes de titularitat municipal”. “No es pot ser més cínic en la resposta –ha assenyalat Castillo– ja que l’educació de 0 a 3 anys no és dels Ajuntaments. Nosaltres reclamen una xarxa pública de la Generalitat per a que no passe això”.