Ribó: “Tenim la sensació que València està patint un augment important de la sinistralitat vial amb conseqüència de lesions greus o mort de persones”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha preguntat a l’Ajuntament pel número d’accidents mortals i greus que han tingut lloc en València, i en els quals s’han vist implicats motos o cotxes. “Tenim la sensació, i ho volem verificar amb dades, que València està patint un augment important de la sinistralitat vial amb conseqüència de lesions greus o mort de persones”.

Ribó ha explicat que “fa uns mesos s’introduí la limitació de 30 Km/h en alguns carrers del centre i en vies ciclistes. Hui moltes d’aquelles senyals ja estan pràcticament esborrades. I el que és pitjor. Estan oblidades per la major part dels conductors i ens temem que també pels que han de fer respectar aquestes normes. En València es superen els límits de velocitat amb extrema facilitat, no es respecten els semàfors massa vegades, i moltes d’elles amb conseqüències fatals. Tenim el pressentiment de què hi ha una percepció generalitzada d’impunitat per manca de rigor en el control i sanció de les infraccions de velocitat”.

Segons la Fundació de Seguretat Vial, un atropellament és mortal a 55 Km/h, per desgràcia una velocitat totalment usual en la nostra ciutat. Diu la mateixa Fundació que en València “es manté una actitud al límit del reglament de trànsit, amb perilloses costums com saltar-se els semàfors i excedir-se de velocitat. Açò té conseqüències nefastes i un cost social i econòmic de fins a 1.300 milions d’€ a l’any”. Els morts en el creuament dels carrers Jesús, Guillen de Castro d’aquesta setmana són només un trist exemple d’això.

El portaveu del Compromís ha exigit als regidors de Trànsit, Sr. Novo i de Seguretat, Sr. Domínguez que es posen les piles en este tema. “Els accidents de trànsit no són un sacrifici o un tribut a cap Deu. Es poden reduir i rebaixar de forma considerable si es prenen les mesures adequades com ha ocorregut en moltes ciutats. I la vida i el benestar de les persones s’ho mereix. Cal ser més inflexible en els controls d’excés de velocitat i de respecte a la senyalització semafòrica. Cal educar a la ciutadania i posar tots els mitjans per a fer respectar el codi de circulació. Es tracta d’aconseguir una ciutat més segura, més habitable, més civilitzada”

Compromís demana a l’Ajuntament que siga més inflexible en els controls d’excés de velocitat i els de respecte a la senyalització semafòrica