Ribó ha anunciat que presentarà una moció en el proper Ple de l’Ajuntament sol·licitant el suport de tots els grup municipals per a fer arribar en més força aquesta petició al Ministeri de Defensa.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha sol·licitat al Ministeri de Defensa la devolució del Convent de Sant Domènec (ubicat dins la Capitania General, a la plaça Tetuan) a l’Ajuntament de València, ja que “amb independència de la titularitat, és inacceptable que el Ministeri de Defensa no permeta la visita regular als valencians a este conjunt gòtic”.

Per este motiu, Ribó ha exigit a la titular del ministeri de Defensa, Carme Chacon, que “tinga la sensibilitat adequada per a tornar la titularitat del conjunt del Convent de Sant Domènec, a l’Ajuntament de València per a recuperar d’esta forma un espai ciutadà per als valencians i per als visitants”.

Així mateix, Ribó ha demanat a Chacon que s’estudie la possibilitat d’ubicar la Direcció General a un altre lloc de València, a través d’una permuta dels terrenys, “per a convertir l’espai arquitectònic complet en un gran i bonic centre de difusió cultural a la ciutat”. Segons Ribó, en este espai es podrien realitzar diferents activitats com exposicions d’art, concerts de música clàssica o un Museu del Segle XV, “segle en el qual València va tindre la major projecció internacional i cultural de la seua història”, va explicar.

El portaveu del Grup Compromís ha denunciat, a més, “la contaminació visual que suposen les altíssimes antenes de transmissió militar” i ha recordat que el Convent de Sant Domènec va ser construit en l’època de la Conquesta de Jaume I i que conté “un conjunt de grandíssim valor arquitectònic i escultòric per als valencians”, entre els quals destaca la Capella del Reis, del segle XV i declarat Monument Historicoartístic Nacional des del 1931, l’Aula Capitular, el Claustre Gòtic, la Capella de Sant Vicent Ferrer o la Sala del Tron.

Ribó ha exigir a Chacon que “amb independència del possible traspàs a l’Ajuntament, establisca uns horaris d’accés i visita del públic al Convent de Sant Domènec”, ja que, segons ha manifestat, “en l’actualitat només poden disfrutar d’esta joia gòtica els militars i alguns pocs privilegiats, fet que és inacceptable, ja que l’arquitectura, més encara quan és de titularitat pública, és un patrimoni de tots”, ha subratllat.

Finalment, Ribó ha anunciat que presentaran una moció en el proper Ple de l’Ajuntament sol·licitant el suport de tots els grup municipals per a fer arribar en més força aquesta petició al Ministeri de Defensa.